Don´t panic! (Low carb brödfrallor och pizzabotten)

Ligger här och inser att jag i princip har legat  här sedan förra lördagen samma tid. Jag som oftast är igång och härjar runt låg faktiskt och sov i soffan denna tiden förra lördagen för att något kändes knas i kroppen.

Jag har som sagt inte ångest ännu för träningen men jag vill inte gå upp i vikt och må dåligt för dålig kost. Anledningen till att jag funderar på detta nu förutom att jag inte tränat på en vecka, och jag är sjuk är att jag nämligen har min fria dag idag. Det är ju lördagar då jag brukar unna mig amerikanska pannkakor med sirap och smör, god lunch och ännu smaskigare middag.

Maken erbjöd sig att åka och köpa vad jag ville ha för att göra mig lycklig (Inte ens Ben and Jerrys var gott igår kväll) och jag låg och drömde om Subway i säkert i 10 minuter. Egentligen är det inget fel på subway näringsmässigt och kcal mässigt, om man väljer smart. Men jag har nyligen lärt mig att min kropp gillar verkligen  inte bröd? Jag ser ut som en degklump själv dagen efter och det är inte att eftersträva när det inte går att träna och jag är sjuk?

Jag kraftsamlade i några timmar och sedan bet jag ihop och gjorde en 10 minuter rusch i köket. Resultatet blev:

 • Low Carb bröd som från början härstammade från BodyComfs saffranscones
 • Min pizzabotten till middagen då maken har bestämt sig för att ännu en gång njuta av American Pan Pizza som fri måltid ikväll

Nu ligger jag i soffan igen och tittar vidare på skidorna:-) Massor med kramar!

Low carb brödfrallorna 9 st:

 • 170 gr mandelmjöl
 • 4 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk linfrö krossade
 • 0,5 tsk salt
 • 1,25 dl bakepro
 • 1 burk (250 g) minikeso
 • 2 hela ägg + 2 äggvitor
 • 20 gram smält smör

Gräddades i ugnen i 200 grader i ca 17 minuter

Pizzabotten á la Beata 1 person:

 • 0,5 dl sesamfrön
 • 0,2 dl linfrön
 • 1 /3 tsk bakpulver
 •  0,4 msk fiberhusk
 • Lite salt
 • 110 gram Keso mini
 • 1 ägg

Gräddades i ugnen ca 18 minuter i 200 grader tills det fått fin färg. Ikväll lägger jag på mina ingredienser och ställer in det i mycket varm ugn ca 250 grader i 5 minuter.

En kommentar Lägg till din

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s