Äppelmos av små äpplen

Min underbara granne Maggan kom med mååånga små äpplen till mig häromdagen. Jag funderade lite för mitt vanliga äppelmos recept kräver skalning mm och det kändes bara för jobbigt…

Sagt och gjort, jag delade varje äpple i fyra delar. Lade dem i stor kastrull med ca 1/7 av kastrullens höjd i vatten. De fick koka i ca 40 minuter. Sedan lyfte jag upp dem lite i taget och lade geggan i en trådsil och pressade ut moset med en träsked ner i en bytta. Det fungerade kanon!!! Så av alla småäpplen så fick jag ihop säkert 12 st äppelmos portioner som ligger infrysta i plastburkar 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s