Tabbouleh

 

Ikväll blir det libanesiskt och detta är en av delarna:

  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl färsk hackad mynta
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • Pressad saft av 1 citron (ca 1/2 dl )
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 tomater
  • Jag lade till paprika och gurka oxå…..

Detta är så som det var tänkt att jag skulle göra det  men eftersom det är middag utan kollisar så blir det utan bulgur och utan mynta (för det var slut i affären). Tomaterna ska vara urkärnade… Jag blandar bara runt och väntar med tomaterna tills precis innan servering, jag kommer också att minska radikalt på saltet 🙂

6 kommentarer Lägg till

  1. Trillingnöten skriver:

    Åh vad gott! Tabbouleh är nåt vi ofta äter på vår skola (alla barn är från Mellanöstern) tack och lov…riktigt gott!!

    1. fokuseradenergi skriver:

      Jag älskar mat från alla världens hörn 🙂 Jag har tur att min gullunge älskar det mesta (utom köttfärsås och sådant.. skratt)

  2. låter gott, kommer nog provas…
    skönt att du är lite bättre!
    trevlig helg!

    1. fokuseradenergi skriver:

      Det kommer totalt 4 recept som blir en måltid idag 🙂 Kram!

  3. Etty skriver:

    Låter gott 🙂 ska provas.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s