Bästa vännen

Vilka kvaliteter ser du i din bästa vän? Vill man vara bästis med någon som sviker sitt ord? Inte dyker upp när man har planerat att tex gå och träna? Som äter chokladboll framför näsan på mig när jag försöker gå ner i vikt? Jag vill ha en kompis som stöttar mig, hjälper mig och är lite tuff mot mig när jag behöver det och håller på och gör tokiga val,  en pålitlig vän.

Men tänk om den där bästa vännen som inte håller sitt ord är jag? JAG är min bästa kompis, och det JAG har lovat MIG själv är det viktigaste som finns. Vad händer om jag sätter upp mål och lovar mig själv saker om och om igen, och inte gör det  jag har sagt? Jag tror att man går sönder i själen då, jag tror att man tappar självkänsla, jag tror också att om man gör så om och om igen, slutar man att räkna med sig själv. JAG blir inte viktig, jag kan ju inte klara det jag har sagt, jag håller inte mina löften, jag klagar på att jag är tjock men jag sitter här ändå och trycker i mig chips och bullar….

Idag tänker jag älska mig själv, hålla det jag lovat mig själv, vara rädd om mig själv och vara ansvarig för mina val.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Louise skriver:

    Mitt i prick! Så sant!

    Jag lovar också att älska mig själv, hålla det jag lovat mig själv, vara rädd om mig själv och vara ansvarig för mina val.

    Tack för tankeställaren.

  2. Jessica skriver:

    Oj, kraftfulla ord. Känns. Jag ska också!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s