Hej!
Jag läste om Åses goda fröbröd och bestämde mig för att baka detta på morgonen. Det blev lite förändringar i receptet så slutligen innehöll brödet följande:
1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön linfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk minosel mineralsalt (falksalt)
2 st ekologiska ägg
2 msk smält ekologiskt kokosfett (jag använde kung markattas) Cocosa kokosbakfett
1 dl creme fraiche 2/3 dl keso mini + 1/3 grekisk matlagningsyoghurt
Sätt ugnen på 200 g och rör ihop alla torra ingredienser, lägg sedan i ägg och creme fraiche och rör runt, avsluta med det smält kokosfettet.
Smeta ut på bakplåt med bakpapper. Min rektangel blev 16 x 23 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 23 minuter.
Ingredienserna
Utkletad i formen
Färdiggräddad – totalt 4 min jobb + 23 minuter i ugnen
Blev det gott? Ska testa, älskar och saknar BRÖD…
Det blev förvånande gott och väldigt ”brödlik” konsistens 🙂
Måste det vara sånt där specialsalt? Jag är extremnovis när det gäller bakning, tänker att allt blir fel om jag ändrar minsta lilla grej!
Jag använde flingsalt, ta mindre salt för annat salt:-) kram