Lågkolhydrat bröd

Hej!

Jag läste om Åses goda fröbröd och bestämde mig för att baka detta på morgonen. Det blev lite förändringar i receptet så slutligen innehöll brödet följande:

1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön linfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk minosel mineralsalt (falksalt)
2 st ekologiska ägg
2 msk smält ekologiskt kokosfett (jag använde kung markattas) Cocosa kokosbakfett
1 dl creme fraiche 2/3 dl keso mini + 1/3 grekisk matlagningsyoghurt

Sätt ugnen på 200 g och rör ihop alla torra ingredienser, lägg sedan i ägg och creme fraiche och rör runt, avsluta med det smält kokosfettet.
Smeta ut på bakplåt med bakpapper. Min rektangel blev 16 x 23 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 23 minuter.

Ingredienserna

Utkletad i formen

Färdiggräddad – totalt 4 min jobb + 23 minuter i ugnen

4 kommentarer Lägg till

  1. Etty skriver:

    Blev det gott? Ska testa, älskar och saknar BRÖD…

    1. fokuseradenergi skriver:

      Det blev förvånande gott och väldigt ”brödlik” konsistens 🙂

  2. Måste det vara sånt där specialsalt? Jag är extremnovis när det gäller bakning, tänker att allt blir fel om jag ändrar minsta lilla grej!

    1. fokuseradenergi skriver:

      Jag använde flingsalt, ta mindre salt för annat salt:-) kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s