Efterlysning

Ligger framför brasan och planerar fokusmånad. Det känns som det bästa sättet att vara sjuk; läsa fitnesstidningar, läsa era bloggar, sköta maten ( förutom fria måltider), och planera hur jag ska fokusera när jag blir frisk.

Jag vill få tips från er på er bästa fitness kost:

– Bästa mellis? Jag läste om ett Kesella test Smaljeans-bloggen tipsade om. Intressant att ICA kvarg vann?
– Finns det någon korv som funkar? (Har hittat fantastiska korv-gryt recept i nya Buffé )
– Smarta snabba val på olika sorts restauranger?
– Andra tips?

11 kommentarer Lägg till din

 1. BRA att du stannade hemma, det hade ju inte blivit någon vidare kurs i det här läget. Hoppas du kan boka om till annat tillfälle snart! Återkommer med tips, fast å andra sidan har jag väl skrivit om allt i min blogg… Jag köper iaf icas lättkvarg, har inte tänkt på att de smakar annorlunda men skönt att vara ”rätt” för en gångs skull 😉

 2. fokuseradenergi skriver:

  Jag läser din blogg NOGA 🙂 så då har jag nog koll på dig, tror jag, hoppas jag 🙂 Jag är helt slut idag så beslutet var rätt.. KRAM

 3. Therese skriver:

  Tråkigt att du missar kursen, men det var klokt av dig att stanna hemma. Jag själv var ju förkyld under vår 3 timmars kurs, och det var otroligt jobbigt. Vi äter korv en del (småbarn you know..) och jag köper en på Willys med 75-80% kötthalt och den har jag fått ok från Olga. Ska barnen grilla så kör jag på Scans Kabanoss eller liknande, de ligger på 85% kötthalt. Idag till mellis stekte jag äppelklyftor med kanel, blandade sedan kesella och lite vanilj pp. Väldigt gott! Krya på dig i massor!!!!

 4. Trillingnöten skriver:

  Planering är bra 🙂 I brist på kurs, finns det massor med trevligt att planer i träningsväg!
  Mina mellanmål brukar vara:
  proteindrink och en tsk naturell jordnötssmör (ekologiskt, finns på ICA)
  kesella (köper Milbona på Lidl för att det är billigt och jag äter en hel del kvarg!) med bär och lite nötter
  keso med äpple, kanel och nötter
  blanda kesella och proteinpulver (blir lite som mousse) med lite jordgubbar eller andra bär
  ägg och keso är gott med salt och peppar

 5. Etty skriver:

  Jag tror att Icas kvarg innehåller mindre protein än vanliga kesellan. Korv äter vi ibland och då köper jag Möllers, tror tom att det är med 90% kött. – planering här med 😉

 6. Therese skriver:

  Betty: Var köper du den korven? Olga nämnde att hon köpte en 90% men jag har inte hittat den på någon av våra affärer. 😦

 7. fokuseradenergi skriver:

  Vad mycket bra saker jag lär mig här idag:-) Tack tjejer!!!!

 8. Louise skriver:

  Trist att du missade kb men det blir fler gånger. Hoppas att du mår bättre snart!
  Ang korv har jag hittat en med 95%, riktigt god. Dock lite för stark för att barnen ska gilla den.
  Märke: Freistaat Bayern, det är Chorizo. Finns på ”min” ICA.

  1. fokuseradenergi skriver:

   @Louise – tack! Vilket bra tips.-) Vi gillar ju stark mat. Det ska jag köpa nästa gång!

 9. Vi fick en fantastiskt god lammkorv i matkassen sist, 89% kött, måste vara okej tänker jag. Lokalproducerad så jag kan tänka mig att om man har gårdsbutiker i närheten (eller en saluhall…) så kan man hitta finfina korvar som slår falu-varianten med hästlängder!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag har typ 500 m till en bondenära saluhall, så jag ska nog gå dit och prata med dem 🙂 Tack för tipset 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s