Tisdag – livet med handbromsen i

Hej Kompisar!

Igår kväll hade jag och gullungen bästa myskvällen. Vi julpyntade och vi åt god lasagne med tända ljus och spelade kort. Gullungen valde tv program, jag virkade mormorsrutor, han lagade först en kudde som han gjort i present till mig i slöjden som har gått sönder av idoget användande, sedan tillverkade han kort med kärleksmeddelanden och presentkort resten av kvällen. Maken är bortrest så vi gick och lade oss samtidigt och somnade hand i hand när vi pratade om livet. Sååå skönt!

Klockan gjorde gryning och jag studsade upp före klockan ringde medan gullisen låg kvar och mös. Snabbt slänga in gröten i micron, tryckte fram en espresso, svalde en proteinshake och hoppa i träningskläderna.

Uppvärmning 5 min crosstrainer, jag kände direkt att kroppen var trög och pulsen ville inte röra sig.Magpasset:

Cirkel – 3 x 10

Russian Twist kettlebell

Benlyft liggande på bänk

Benlyft på bodypress dipbar

Diagonalt lyft med medicinboll/hantel/KB sittande  på pilatesboll

Avsluta med:

Plankposition med raka armar och ben – hoppa jämnfota med raka ben över yoga mattan 1 min

Planka med fötterna på pilatesboll – dra in knäna – maxa vila maxa

Sidplanka

Sedan var det dags för intervaller, brist på energi och motivation så gjorde jag BFL passet 20 minuter, öka belastningen varje minut upp till 10 minuter och sedan gå ner i samma steg.

Jag fick ihop lite kcal och lite poäng men det var ingen rolig träning idag.

När jag sedan kom ut till köket för att hämta gröten och göra plättar så ser jag att gröten har exploderat i micron… Så jag skrapade ihop det som gick, blandade med 3 äggvitor och stekte med linfrön. Åt med en banan + massa vitaminer medan jag sminkade mig och tog på mig kläderna. Försökte städa så gott det gick, hoppade in i bilen och köra gullisen till skolan på andra sidan Gävle och sedan till stationen och hoppa på tåget. Nu sitter jag här med en halv kaffe, hörlurarna med Colbie Caillat i lurarna och försöker hitta fokus för dagen som är fullproppad med möten 🙂

Hur mår ni idag? kram!!!!!

 

10 kommentarer Lägg till din

 1. AmandaP skriver:

  Underbart med mys med gullungen! Har du honom varannan vecka?
  Så duktig du är med träningen, jag kände mig alldeles för stel i morse o ändrarde planen för i dag, o ta med mina två flickor till simhallen i em o simma lite med bastu efteråt, längtar!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Godmorgon Amanda! Japp, jag har bara gullungen varannan vecka (byter måndagar). Det var verkligen tungt med träningen idag, undrar om det hänger ihop med mina hungerkänslor/sötsug eller så är det ngt annat 🙂 Who knows 🙂 Vad härligt att du ska ha mys på badhuset idag, glad för dig! Kram!

 2. Trillingnöten skriver:

  Vilken härlig kväll! Jag blir alldeles till mig och vill mysa jag med 🙂 Nu! Jag ska nog ha en mysig biokväll med min lilla dotter på fredag. Lite popcorn (till henne) och lite mys till mig med 🙂 Det ser jag fram emot nu. Och sen ska vi nog baka på söndag! Får bli en fri måltid då…
  Trist med gröten! 🙂 Jag ler lite grann för jag ser detta scenario framför mig 🙂 Jag ska testa de där grötplättarna nån dag tror jag. kanske imorgon. Har ju ingen micro så jag får koka med mindre vatten kanske? Vi får la se!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Godmorgon Trillis! Jag skulle kunna döda för popcorn 🙂 Det är en av mina absoluta favoriter 🙂 Njut av så mycket du kan nu när du är sjuk, gullunge tid är sååå viktigt. Testa grötplättarna, de är kanongoda! Koka i kastrull 1 dl havregryn ELLER 0.5 dl dinkelgryn och 0,5 dl havregryn (jag älskar dinkelgryn) UTAN salt. VIspa snabbt ner 3 äggvitor och 1 rågad msk krossade linfrön. Stek gärna med Cocosa eller kokosolja eller annars rapsolja i 4-5 småplättar och servera med vad du känner för. Mitt bästa är kanel och äpplemos. Massor med kramar!

 3. Betty skriver:

  Vilken mysig kväll ni haft! Jag behöver också mer tid med mina tjejer, vill gärna göra något med dem separat o ge all min uppmärksamhet. Min lilla behöver det speciellt, då den stora tar alldeles för stor plats 🙂 Bra jobbat med träningen, du kör tuffa pass och det är strongt att genomföra trots brist på energi!! Ha en bra dag vännen:)

  1. fokuseradenergi skriver:

   Idag var det tungt, men blir lite gladare av ditt/ert pepp, Betty. Vad ska du hitta på med dina tjejer? Gullungen vill baka pepparkakshus i helgen.. 🙂 Kram

 4. Åh vad härligt med myskväll! Låter underbart!

  Jag fattar inte hur du hinner allt på morgonen! Jobbigt med handbromsen, kanske du ska ta ett par extra vilodagar om nu kroppen säger ifrån? Eller bara köra väldigt lugnt typ steady state framför tvn? Yoga/stretch? Eller jag vet inte… Hoppas du får en bra dag, kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack för råd, Beata. Enligt min träningsklocka så är jag utvilad och min träning idag gav knappt en blipp.. Vi får se hur det känns imorgon, jag ska tänka på det du säger…. Kram!

 5. Therese skriver:

  Godmorgon, Åhh, vad mysigt att kunna göra såna saker tillsammans. När våra barn blir större ska vi försöka göra saker med varsitt barn, så de får egentid med oss föräldrar. Idag ”försov” vi oss hela bunten. Vi vaknade 8.35 och det blev lite stressigt i och med att dagis börjar kl 9.00. Jag skulle tränat nu på förmiddagen, men får köra det ikväll istället då barnen somnat. Ha en bra dag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Det är supermysigt, varje ålder har sin charm 🙂 Hoppas att du får till träningen ikväll, annars få du njuta av att ha fått sova… 🙂 Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s