Onsdag

Godmorgon kompisar!!!

Är ni redo för jul? Imorgon gör vi vår julmat handling men i övrigt är vi klara. Skinkan griljeras nog fredag kväll och miniköttbullarna är klara och ligger redo i kylskåpet. Vi hade familjeråd om vad julbordet borde innehålla, det är ju första gången vi firar jul själva:

 • Julskinka
 • Hemmagjorda miniköttbullar
 • Rödbetssallad – det bästa vi kan hitta i kvalité
 • Rödkål
 • Sill – 3 sorter
 • Prinskorv – bästa kötthalt vi kan hitta
 • Ägghalvor – gullungen insisterar att han kan göra dessa bäst och vill att vi köper; ägg, gräddfil, fina räkor, röd och svart rom, röd lök
 • Senap till skinkan
 • Något gott bröd, gullungen önskar att jag bakar slarvbröd.
 • Bregott till nybakt bröd

Som ni märker så kommer det att gå fort att laga mat på lördag 🙂 Alla julklapparna ligger under granen och gullungen har lagt ut sina ”brev” bland grankvistarna.

Jag undrar om jag får ta en kort promenad idag på lunchen? Bihålorna verkar inte bry sig nämnvärt om pencillin, de är lika ömma som vanligt med näsblod och annat trist (förlåt, hoppas att du inte äter frukost och läser) Men i övrigt så mår jag nog bättre? Jag vet inte hur man känner sig när man inte tränar, så för att veta hur jag  mår behöver jag provträna. Kanske fredag? Kanske jag är för optimistisk nu men häftigt vore det 🙂

Jag mår illa på morgnarna pga penicillinet så frukosten blir nog 2 Sportknäcke för jag fixar inte att ”laga” till någon mat. En äggknäcke och en skink knäcke tror jag? Lunchen blir tacopaj rester och till middag har jag inte bestämt ännu. Vi kör vår ”typ varje kvartal” grej att äta ur frysen så nu får man offra sig och äta upp alla grejer som ligger där. Det är nyttiga saker så ingen fara men lite trist… Vår sista batch av kebabkött blev INTE god så den är vi nästan osams om, för INGEN vill äta det.. Kanske vore en julklapp att ” tappa bort” de påsarna? 🙂

Hur mår ni? Vad händer hos er? Kramisar!

 

6 kommentarer Lägg till din

 1. stepup2fitness skriver:

  God morgon bästa Lotta! Skönt o läsa att du mår bättre 🙂
  Nu är vi redo för jul och vårt julbord ser ut som erat, vi har även renskav. Jag gör egen rödbetssallad iofs på inlagda rödbetor. Jag letar rätt på recept och skickar om du vill. Prinskorv hittade jag på ica med bra kötthalt.
  Ta med kebab påsarna när du promernerar 😉 det hade jag gjort 😉
  Stor kram!!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack för stödet Betty, tänk att jag har så svårt att slänga mat.. Jag hade ju en ganska erbarmlig uppväxt med lite mat och lite allt, så det är grunden till mina mat-utmaningar. Men nu tar jag beslutet, jag slänger kebaben!! Ska meddela maken så blir jag poppis 🙂 Skicka GÄRNA rödbetssalladsreceptet, så jag kan handla ingredienserna imorgon. Massor med kramar!

   1. stepup2fitness skriver:

    Jag har också väldigt svårt att slänga mat och allt egentligen, har också med min uppväxt att göra – lite scary 🙂 Mannen min är tokig på mig ibland o jag på honom;)

    Receptet :
    ca 8 port
    600 g hela, inlagda rötbetor ( kanske inte det bästa men men)
    1 dl majonnäs ( kan uteslutas men det blir ju så mkt godare)
    1 dl crème fraiche (alt. turkisk yoghurt)
    1 msk mild senap
    1/2 salt salt
    1/2 tsk peppar
    1 rödlök
    2 små, röda äpplen
    Blanda och låt stå i kylskåp ca 1 timme innan servering. Håller sig ca en vecka.

    Kramisar!

 2. Therese skriver:

  Godmorgon! Härligt att du mår bättre. Vi har oxå något liknade som ni har på julbordet, enda som vi har ytterligare är brysselkål och risgrynsgröt. Själv har jag sovit från 22-02, lillekillen gnydde men somnade om direkt och även jag. Sen vaknade jag till vid 5-tiden då han ville ha en flaska välling. Sen somnade jag om tills kl 7.30. Mår SÅÅÅ bra idag!!
  Nu är dottern på dagis och sonen ligger ute i sin vagn för att sova. Skyndar mig och tränar!! Kram

 3. Tycker ert julbord låter jättegott men jag skulle sakna alla sillar och laxar :-). Hade iofs kunnat äta bara det (vilket jag föreslår varje år men blir nedröstad…). Skönt att du verkar piggare! JObbigt med penicillin, jag åt några kurer under senaste graviditeten och var illamående redan innan, urk! Ta du en försiktig promenad, det är nog bara bra så länge du är försiktig. Frisk luft, dagsljus = medicin!

  Jag vill också ha sallad-recept! Älskar rödbetssallad men får ont i magen av för mycket majonnäs och sånt så jag äter bara lite. Gärna på köttbullemacka… Till skinkan vill jag ha sötstark senap!

  Typ redo för jul. Tvättar, tvättar och tvättar just nu för att ha något att packa. Ska försöka städa. Ska fira Liten i eftermiddag och imorgon drar vi till landet. Sen sker övriga förberedelser där, griljera skinka, mysa till det. Can´t wait!

 4. bodycomf skriver:

  Vilket alldeles lagom julbord! Hos oss blir det nog desto mer, men jag äter aldrig de där konstiga sakerna ändå (läs: dopp i grytan, sylta och annat gojs). Skönt att höra att du känner dig piggare, och lite dagsljus kan nog vara både skönt och nyttigt, men ta det lugnt!

  Blev påmind av Beatatjatas kommentar att jag också måste tvätta och packa. Typ NU!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s