Idag så blev det en mellis på Keso Mini och 1/2 apelsin med psylliumfrön men jag kände att jag saknade något krispigt att ha på toppen? För nyttigt och bra för kroppen behöver ju inte vara tråkigt 🙂
Jag gjorde en crunchy musli på:
- 1 dl sötmandel
- 1 dl valnötter
- 0,4 dl hasselnötter
- 1 dl linfrön hela
- 3 msk krossade linfrön
- 2 äggvitor
- Cocoa Nibbles (Renee Voltaire)
Jag körde nötterna i en matberedare så de blev i olika storlek på bitar. Blandade i övriga torra ingredienser och blandade in äggvitorna i slutet. Jag plattade ut allt på ett bakplåtspapper och sedan ringlade jag lite agave honung i rutor. In i ugnen på 225-240 grader, vänd och peta på dem emellanåt tills de är krispiga…
När de var klara så bröt jag sönder allt i småbitar och lät dem torka i eftervärmen med ugnsluckan lite på glänt.
Variationer: Blanda i 2 msk kakao för mer chokladsmak. Blanda i 1 tsk vaniljpulver för sötare vaniljsmak 😉
Vad gott, gjorde något väldigt likt igår med 🙂
Jag var tvungen och gå och titta 🙂 Och då hittade jag dessa samtidigt: http://liveitloveit.shapemeup.se/2011/10/22/halsosamma-chokladkakor/ Ser hur goda ut som helst!! Dessa måste jag spana in 🙂
Vad kul att du hittade något att prova, kakorna är supergoda 🙂
Åh så gott det ser ut. Ska göras SNART 🙂 Tack Lotta!