Annandag jul måndag

Godmorgon kompisar!

Jag sitter här och skakar och försöker skriva.. det var ett tufft pass idag!

Vi har sovit oroligt inatt för vi har haft storm här så 2  gånger under natten har vi gått husesyn och räddat saker hos både oss och grannarna (Båda är bortresta) Ljudmässigt så var det som att sova i en centrifugerande tvättmaskin..

Vaknade i alla fall klockan åtta, och då inser vi att även strömmen gått i natt så maken har fått laga internet och servers hela morgonen medan jag fick träna till TV4 och inte Biggest Loser, som jag brukar 🙂

Proteinshake + dubbel espresso sedan blev det:

Uppvärmning crosstrainer + lite stretch

Överkropp

 • Cirkel 1 – 8 rep – 3 varv
 • Kubansk press med hantlar (rotatorkuffen) med endast små viktskivor i händerna. Jag tror att mitt axelproblem är just problem med rotatorkuffen 😦
 • Axelpress hantlar
 • Skivstångsrodd med omvänt grepp
 • Bänkpress skivstång lutande bänk
 • Bänkpress med smalt grepp (triceps, bröst)
 • Cirkel 2 – 8 rep
 • Shrugs med skivstång (framför kroppen) (Övre kappmuskeln) Lyft utan att böja armbågarna, lyft sakta, stanna kvar i 1-2 sek, och gå ner sakta
 • Skivstångscurl (biceps)
 • Smala armhävningar på knä (har så ont i axlarna så jag inte kan göra armhävningar just nu… detta är det som inte gör ontJ )
 • Skogshuggare med hantel –(hela mellangärdet)
 • Dips på träningsbänk med fötterna på pilatesboll (ojojoj vilken balansövning – HELT annorlunda mot att ha fötterna på bänk)
 • Koncentrationscurl m hantel på pilatesboll (här kände jag mig riktigt macho 🙂 )

Mage/core

 • Cirkel – 10 rep – 3 varv
 • Bålvridning stående med medicinboll (raka armar rakt ut)  – sida till sida
 • BodyPress dipbar – knäna upp och åt sidan – höger vänster (Sååååå jobbigt)
 • Rysk vridning med medicinboll – kläm fast medicinboll mellan benen, ligg på rygg med armarna rakt ut som i ett kors. Gå ner med benen åt höger och sedan vänster. Stanna till uppe varje gång (nederdel mage, sneda bukmuskulaturen)
 • Bensänk med medicinboll (Ligger på rygg, benen rakt upp med medicinboll emellan fötterna, gå ner med raka ben, stanna precis ovanför marken, gå upp igen)
 • Fällkniven på pilatesboll (över och nedre del av mage)

Avslutade mage med att ligga på golvet raklång, höll i bodypress dipbar med händerna bakom huvudet och svingade höger och vänster upp och ner varannan sida med raka ben 20 st.

Fyllde på passet med crosstrainer steady state i pulszon och sedan superkort stretch. Stressigt.. Tiderna nedan stämmer inte riktigt för jag glömde att byta från styrketräning till crosstrainer i slutet. Så crosstrainer passet var nog 5 min längre och styrketräningen 5 min kortare.

504 kcal

59 aktivitetspoäng

Grötplättar med banan och kanel till frukost, nu börjar det bli vardag igen!

Hur mår ni? Tränat? Kram!!!!!!!!!

 

11 kommentarer Lägg till din

 1. Therese skriver:

  God dagens!! Härligt pass. Ska sätta mig ikväll och googla på vissa övningar som jag inte känner till. Spännande med dips på boll, de ska jag testa och kanske lägga in i januari. Min akilleshäl är just triceps… hjälp vad svag jag är där. Jag klev upp kl 7.15 och körde ett pass. Inte det vanliga cirkelpasset dock utan jag tog ett lugnare ”Olgapass” som jag fick i början. Har en liten förkylning i kroppen som varken vill bryta ut eller försvinna. Har nu kommit från IKEA med dottern. En ceasarsallad blev lunchen tillsammans med 1 dl medhavd quinoa, och petade bort krutongerna. Det var det bästa jag kunde göra av alternativet. 🙂 Ha en fin dag!! Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Therese! Bra att lyssna på kroppen:-) Vad smart av dig att ta med quinoa och fylla ut? Det skulle jag inte komma på.. Vi har varit på Stadium och JC och bytt julklappar. Gullungen hade köpt 2 sportBH som inte funkar för mina små bröst, maken hade valt träningstoppar som inte alls var för min kropp.. Jag bytte till ett hopprep och annan träningstopp och sparar övriga hundringar tills det inte är kaos i butiken 🙂 Maken var på JC och bytte 2 tröjor mot ett par jeans. Så nu är det lugnt och skönt i stugan igen. Kramisar!

   1. Therese skriver:

    Ja, jag brukar ofta ta med en liten burk med quinoa, bulgur eller annat roligt. Ett ägg i bland. Då kan jag köpa en sallad eller liknade och få i mig ”bra” mat ändå. 🙂 Förstår, det är så jobbigt när rean sätter igång. Jag är sån som hellre betalar fullpris än att trängas. Själv fick jag ett presentkort på Stadium av svärföräldrarna, så jag ska fundera ut vad jag ska shoppa. Ha en bra kväll! Kram

    1. fokuseradenergi skriver:

     Bra tips Therese, det lånar jag 🙂 Det var kaos på Stadium idag, så det var jobbigt att handla. De har så lite saker i Gävle där jag bor.. Kram!!

 2. Grymt pass Lotta! Du är stark vännen, glad för din skull 🙂
  Jag har återigen problem med mitt knä 😦 måste nog uppsöka idrottskliniken igen.
  Stor kram på dig!!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad tråkigt Betty!!! Jag behöver fixa mina rotatorkuffar, så jag ska nog prova med laserbehandling hos kiropraktorn först. Får se.. Hoppas att detta inte påverkar din KB träning för mycket? Det vore trist för dig inför kursen 😦 Tänker på dig! Massor med kramar!

 3. AmandaP skriver:

  I dag känns jag mycket bättre!
  Ska nog ta dit ben/rump pass i em, men en fundering, du har hoppande knä böj med vikt- håller du i handlar då? Hur tunga?

  1. fokuseradenergi skriver:

   Heeeej Amanda! Härligt att du är piggare 🙂 Hoppande knäböj i mitt sätt att förklara: Du står vanligt med hantlar i varje hand, jag kör lätta vikter för att lära mig passet, så jag hade bara 4 kgs hantlar. Gå ner i djup knäböj med armarna hängande efter sidan. När du kommit längst ned så gör du ett ”exploderande upphopp” med armarna fortfarande efter sidan. Gå sedan ner igen lugnt och explodera upp igen:-) Det låter lätt men jag var jättetrött efter 3 cirklar 🙂 Vill höra vad du tycker efteråt 🙂

   1. AmandaP skriver:

    Tack för snabbt svar ….nu kör jag!

 4. Maria S skriver:

  God fortsättning Lotta!
  Så glad för dig att du är igång ordentligt med träningen, ska liksom Therese googla lite övningar och kanske sno lite 😉 Ska planera upp för januari, det blir tung styrka och endast något intervallpass.
  Är så nöjd med min jul, inget frossande men ätit vad jag velat och samtidigt hållit igång träning så bra jag har kunnat. PW igår och idag en löprunda på 10 km. Blev så sugen på att springa lite så sagt och gjort. Sen hem och njuta av gott kaffe i min nya kaffemaskin 🙂 måste varit extra snäll iår 😉
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad roligt Maria!!:-) Jag ääääälskar vår kaffemaskin, jag är glad att du också har fått en. Sno vad du vill i träningsväg och fortsätt och inspirera mig:-) Massor med kramar!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s