Grötplättar min bästa frukost

Detta är min absolut godaste frukost:

 • 1/2 dl fiberhavregryn
 • 1/2 dl dinkelflingor
 • 1,9 dl vatten

Mikra i  ca 2 minuter. Blanda ner :

 • 3 äggvitor
 • 1 msk krossade linfrön.

Stek som små plättar, gärna i Cocosa (kokosolja)

Jag tycker att de blir godast om gröten hinner kallna före man blandar i äggen. Jag mikrar gröten FÖRE träningen och sedan blandar jag i resten. VI steker dem på medelvärme i 5 min per sida.

9 kommentarer Lägg till din

 1. Pia skriver:

  Tack, ska testas:) Gör du något sen med äggulorna? Då jag gör något med äggvitor, har jag slängt gulorna. Kanske man kunde göra någonting med dom…

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Pia! Jag skäms att säga det men jag slänger dem… 1 ägg-gula om dagen är jättebra är jättebra men oftast äter jag den ägg-gulan i kokt ägg eller så som mellis.. Vi köpte äggvitor på flaska en vecka men det var INTE gott så det gör vi inte om. Man kan ju göra aioli eller dylikt men kanske inte varje dag 🙂

 2. Annelie skriver:

  Måste testa. Fungerar det med äggvitepulver tro eller innehåller det massa konstiga saker.

  (i bakning och sånt går ju äggvita att ersätta m pulvret)

  1. Hej Annelie! 🙂 Jag hade kört med riktiga äggvitor men jag försöker ju äta så rent det går. Du får gärna berätta om det funkade och vad äggvitepulver innehåller:-)

   1. Annelie skriver:

    Hej.
    Ska testa om det fungerar. 🙂

    Ett ex på innehållsförteckning:

    Äggvitepulver, 250g

    – Torkat pulver som innehåller endast äggvita.

    Innehåll: 100% pastöriserad, spraytorkad äggvita utan skal,
    92% torrsubstans. pH 6-8.

    100 gram pulver motsvarar vita från 25 ägg(ca 83g protein)

    Näringsdeklaration:
    Energi: 1450 kJ/347 Kcal/100 gram.
    Protein 82%, Fett mindre än 0,5%, Kolhydrat 4,5%.

    1. Spännande! 🙂 Tack Annelie för att du delar med dig!

 3. Therese skriver:

  Halloj!! Har nu hunnit lästa igenom dina inlägg för idag, har varit på resande fot hela dagen. Proteinpannkakor med som lunch till mig och vanliga till barnen, fast lite nyttigare med dinkel och fullkornsdinkel då. 🙂 Måste testa dina grötplättar, men jag får göra det i helgen då maken är hemma. Att stå och fixa sånt med 2 hungriga barn på morgonen är inte det lättaste. Gillar du inte grötkonsistensen eller varför äter du plättar? Kram

  1. Heeej Therese! Grötplättar är godare, tycker jag. Och det är lite trist att äta äggvitor till gröten och jag gillar INTE att ha det rått i gröten (även om gröten är hett när jag rör i dem) Så därför gillar jag grötplättar, jag gillar nog egentligen plättar 🙂 (i de flesta varianter) Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s