Skinny buckeyes bollar – SUPERSMASKIGT

Jag hittade ett roligt recept hos denna härliga tjej. Bloggen heter Lilla Matderivén.

2 dl kokta kikärter, avsköljda, och ordentligt avrunna
1,5 dl osaltat jordnötssmör
0,5 dl agave honung
½ tsk vaniljpulver
¼ tsk salt
50 g mörk choklad, minst 70%
Riven kokos

Jag mixade kikärtorna tills de blev helt mosade. Sedan hällde jag i jordnötssmör, honung, salt, vaniljpulver. Jag körde mixern i någon minut tills det var ordentligt blandat. Jag klickade ut dem till små bollar och satte in dem i frysen i 15 minuter. Sedan tog jag ut dem och rullade dem runda och fina. Jag smälte choklad i micro i liten skål (lättare att doppa) och tog en grillpinne och stack i bollen och doppade den sedan i choklad och sedan direkt i kokos i annan skål. Chokladen stelnar snabbt eftersom bollarna är kalla..  Jag förvarar dem i frysen!  SMASKIGT!!!

Jag var inne hos Live IT Love IT och letade för jag är rätt säker på att hon också gjort ngt liknande men tyvärr så har hon ingen sökfunktion på sidan så jag kunde inte hitta receptet 😦

OBS! Ska avnjutas kalla! 🙂

12 kommentarer Lägg till din

 1. AmandaP skriver:

  Ska jag kanske pröva dessa, jag har provat massor olika, men jag tycker inte om några, jag ger dessa en chans, annars får jag helt enkelt vara utan tills riktiga bak verk tillåts?!
  Ang comforts paj i går, så åt jag och mannen och den största tjejen det med god aptit, medan lilltjejen- vägrade ens smaka, inga nya recept säger hon 🙂

  1. Jag älskade dessa men ska nog vara ärlig och säga att mitt hopp är att detta är min livsstil framöver… Så jag får förlita mig på goda ”rena” recept:-) Vilken gullunge, skratt. Kram!

 2. Emma L skriver:

  Det måste jag prova. Trevlig helg fina du! Kram

 3. Tina granath skriver:

  Ser lyxigt och gott ut 

 4. Trillingnöten skriver:

  Jag är sååå glad att du testar sånt här så jag kan göra dem efter dig :)) Jag ska göra dem imorgon!! Tack vännen! Du är en räddare i nöden!

  1. Tack Trillis 🙂 Jättekram!

 5. Åh vad kul att du provat! Nu är det inte lika svårt för mig ;-). Måste ta en bakdag helt enkelt. Kanske imorgon?! Måste ha nåt clean och gott och smaska på, det räknas väl inte som fri måltid ;-). Ska leta igenom lite recept och se till att proviantera så får jag och T baka loss (hon kommer dock bli gruvligt besviken, gissar jag…)

  1. Hmmm, svårt att säga, Beata.. T älskar några grejer och gillar andra mindre. Dessa gillade han INTE för de var doppade i mörk choklad. Ikväll har han bakat kladdkaka för imorgon har han herrlunch med spel och pulka, så han har fått rycka in och fixa fikat.. Eftersom ugnen var varm så fortsatte jag att baka 🙂 Jag tycker inte att rena alternativ är fria måltider om vi håller oss inom kalori och näringsgräns:-) kramisar!

   1. Min T älskar iofs mörk choklad. Och kikärter :-). Får se om det går hem!

 6. Pia skriver:

  Har tänkt laga de här en tid redan. Har sockerfritt denna månad, gäller också nyttigare godis, men nästa vecka ska jag testa 🙂

  1. Roligt Pia. Häftigt/Lyxigt att ta en fika som är bra både för kropp och själ! Trevlig helg 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s