Frukost/Mellis Kakor

Blanda i bunke 1:
3 dl dinkelflingor
5 msk riven kokos
½ dl dinkelmjöl (jag lade även till 0,5 dl bakepro för extra protein)
2 nypor havsalt
1 tsk bakpulver
1 dl torkade blåbär
2,5 dl grovhackade mandlar/hasselnötter eller dylikt
3 st finhackade fikon
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Blanda i bunke 2:
5 msk kokosolja (jag micrar den lite så att den blir trögflytande istället för en massa)
2 äggvitor
3 msk vatten
3 msk agave honung

Rör sedan ner de blöta ingredienserna i de torra och blanda ordentligt men försiktigt. Smörj ett bakplåtspapper (jag tog kokosolja) Klicka ut 12 st kakor (ca 2 matskedar per kaka) och sedan in i ugnen i 12-15 minuter i 175 grader tills de har stelnat och fått färg!

 

6 kommentarer Lägg till din

  1. Anna B skriver:

    Hej fina du!
    Spännande med nya recept:) Kan man använda boveteflingor istf. dinkelflingor?

    1. Hej Anna! Det tror jag säkert, dinkelflingor är kraftigare och ger mer tuggmotstånd, tror jag. Men jag tager alltid vad jag haver:-) Kör hårt:-)!

  2. Anna B skriver:

    Tager vad man haver är melodin;) Min ”ojsan-nu-är-det-tomt-i-kylen”-ica är inte så välsorterad så det blev torkade tranbär istf blåbär och boveteflingor istf dinkel som sagt men det blev jättegott! Tack för receptet

    1. Vad roligt, Anna!:-) Jag äääälskar kakorna:)

Kommentera gärna :-)