Mat på resa

Jag fick en fråga från Charlotte om hur jag äter när jag reser. I veckan så flög jag till Göteborg på jobbresa och var borta i 2 dagar, då var min superenkla lösning proteinpulver och Mat på Jobbet automaten. (De finns på mitt jobb och har Keso mellanmål) Under dessa 2 dagar så blev det 4 proteinshakes och 1 keso mellanmål förutom frukt och den mat som fanns på plats:)

 • Funkar det så packar jag mellisar – Frozzypack och Smarta Burkar gör livet enklareResemat
 • Frödinge lättostkaka med kesella och bär
 • Kesella och bär/frukt
 • Keso och frukt/bär
 • Hembakt bröd (ex groddat bovetebröd) med avokado/skinka/paprika eller 10% ost eller kokt ägg
 • Kokta ägg och en näve nötter
 • Proteinkräm + frukt (rör ner proteinpulver med mindre dos vatten och rör det krämigt, låt det gärna stå över natten i kylskåp)
 • Frukostmuffins
 • Frukostkaka
 • 1 burk makrill i tomatsås på en sportknäcke
 • Proteinpulver (skakas med vatten eller mjölk)
 • Ostkuber av 10% ost och ett päron

Det finns hur mycket som helst att äta och packa:) Frozzypack har frysklamp i locket och det håller maten fräsch hela dagen. Det funkar dock inte när man flyger och vill gå genom säkerhetskontrollen.. (Tack Therese för den varningen!:) )

 • Äta i restauranger efter vägen
 • Om man köper fika på Statoil, OKQ8 mfl så har de keso mellanmål, frukt, nötter mm
 • Subway har en meny med ett antal olika mackor med mindre än 6 gram fett,  vilket gör att hela näringsinnehållet för en 15 cm smörgås blir ok och täcks inom vårt normala kcal behov. Min favorit är Subway Club och jag ber att få dubbelt av allt protein.
 • Bufféer på vägkrogar så tar jag kyckling, fisk, eller typ pannbiffar med massor av grönsaker och 1 potatis.
 • Jag har inte hittat något jag direkt gillar på någon av hamburgarerestaurangerna men måste jag äta något så blir det grillad kycklingwrap med morötter, men jag är oftast hungrig efter några minuter igen…
 • Kebabsallad är en favorit om familjen vill äta på Pizzeria.

Om vi ska flyga på semester så kan det vara supermysigt med smågodis på planet eller passa på och äta underbara stora räkmackan på Arlanda – de dagarna väljer jag helt enkelt att äta smaskiga saker och njuta:)

Kanske du har fler tips?

2 kommentarer Lägg till din

 1. Therese skriver:

  Jag har flugit med frozzypack ett x antal gånger, men det var nu senast i december jag träffade på en otroligt grinig säkerhetskontrollant. Man kan ha tur, men frågan är om man vill chansa eftersom de kostar någon krona i inköp. 🙂 Jag brukar även ta med proteinpulver och några mandlar i mina mellisar, vatten brukar alltid finnas tillgängligt. Jättebra inlägg.

  1. Tack Therese! 🙂 Jag vågar inte ta med mig mina frozzypack i alla fall:) Som du säger, så kostar de ändå 150 kr styck. Kram och tack för tipset!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s