Hemmagym: Träna hemma? Starta här:)

Jag är en inbiten hemmatränare sedan många år! Jag har inte själv förstått hur länge det har pågått förrän jag insåg att min 541511_396916200405224_2024288341_nträningsbänk är 23 år:)

När jag flyttade till Gävle på 90 talet så hade jag ett jobb där jag reste massor, jag flög ofta från Gävle flygplats 5 på  morgonen och kom hem sent på kvällen och hade ca 150 resdagar per år. Enda sättet att orka med det livet OCH träna var att kunna köra passen hemma.

Nästa stora förändring var att bli mamma och hinna träna. Gullungens pappa var ofta borta både kvällar och helger och jag kände mig frustrerad över att passa ihop min träning med passen på gymmen samt öppettider mm. Jag började då att springa FÖRE familjen vaknade. Jag sprang alla dagar jag kunde och jag sprang kanske 10-15 km på vardagarna och upp till 30 km på helgerna (Ibland sprang jag vilse och då kunde det bli 40 km också) Jag hade också lite vikter och löparband+roddmaskin i mitt hemmakontor så att jag hade alternativ när det var för isigt eller när exmaken var bortrest.

För varje val av ny bostad jag har gjort så har jag sedan mitten av 90-talet ALLTID kollat vart jag ska ha mina träningsgrejer före jag köpt bostaden:

 • Valbo – källaren
 • Lexe –  kontoret
 • Lgh i stan – eget gymrum (istället för gästrum)
 • Sveden – gym (istället för gästrum)
 • Forsbacka – RIKTIGT gym som är stort nog att vara ett stort vardagsrum

Om jag skulle starta om, vilka saker skulle jag köpa först?

 • Bas – Hopprep, pilatesboll, yoga matta, käpp och hantlar
 • Plus – Hopprep, pilatesboll, yogamatta, käpp,  ställbara hantlar och chinsstång (inkl gummiband)
 • Premium – Plus paketet + löparband eller roddmaskin eller crosstrainer
 • Bonusgrejer – TRX/Redcord, crosstrainer, roddmaskin, löparband, skumrulle, kettlebells (detta redskap kan du egentligen köpa som ENDA grej och inte ha en tråkig dag men det kräver utbildning och coachning så jag hade inte kört det otränad och utan hjälp), skivstång, bodypressdipbar, bozuboll , träningsbänk, kabeldrag, lutande magbänkfinnlo_bioforce_sport_001_p

Vilka grejer vill jag köpa? (vad sparar jag till:))

 • Multigym
 • Jag vill byta ut alla mina kettlebells till competition bells och ha 2 st per vikt
 • Jag vill byta ut mina hantlar till ställbara hantlar för att lättare kunna köra dropset och pyramidset mm
 • Nya träningshandskar

Har du några tips eller tankar? Frågor? 🙂

2 kommentarer Lägg till din

 1. Emelie skriver:

  Det här var rolig läsning! Jag drömmer om och planerar vårt hemmagym som ska byggas inom ett par år. Även sambon är såld 🙂 Det kommer att krävas både tid och pengar, men det är superkul att ha nåt att se framemot!
  Kram på dig

  1. Vad spännande!;-) Kram Emelie!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s