- Blötlägg 4 st fikon i 10 minuter. Hacka dem sedan fint.
- 1 dl hackade cashewnötter (vanliga ”råa” osaltade)
- 1 dl hackade hasselnötter
- 0,8 dl ristretto (starkare kaffe än espresso)(ta lite i taget)
- 50 gram finhackad mörk choklad (70%) – viktigt med god choklad
- 1 msk agave honung
- 4 msk vaniljproteinpulver
Du ska rulla allting till små bollar och man får känna sig fram på konsistensen om du behövs lite mer kaffe eller lite mer vaniljproteinpulver för att det ska klibba bra.
Jag rullade hälften av bollarna i kokos och hälften i hackad choklad och hackad mandel. Jag hällde på lite extra kokos i lådan, därav det vita på bilden. Det är c2 lager till under dessa bollar på bilden. GALET GODA!
Om du gör 12 bollar, näring per boll:
- 117 kcal
- 4,7 gr protein
- 6,9 gr fett
- 8,5 gr kolhydrater
- 1,4 gr fibrer
- Järn 1,3 mg
- Kalcium 24,4 mg
Aa älskar råa bollar, har dock inte provat med kaffe i innan 🙂
Låter gott, hur många kcal ät det i em boll ?
Hej Lina! Roligt att du hittat hit 🙂 Jag räknar ut det och uppdaterar inlägget om kaffebollarna på studs.
Tack va snällt 🙂 Ska prova göra dom 🙂
Varsågod:-) De är supergoda! Ska provsmaka blåbärsbollarna i morgon:-)
De är verkligen galet goda, testade dem igår. Tack för ett suveränt recept!