Medelmåttans tankar och ångestar

Baksidan av satsningar är önskan om resultat.

Uteblivna resultat är deppigt! Oftast ser jag det bästa i det mesta och är tacksam för det lilla. Men just nu är det jobbigt att vara en medelmåtta. Jag känner mig helt plötsligt inte bra på någonting gällande träning.

Situation 1: Vi har en stafett tävling på jobbet, vi ska ta oss galet många mil och blicken i mitt team faller på mig. Lotta, du som tränar

20130331-081705.jpg

så mycket kan väl ta 27 mil själv? Hmmm, jag kan varken cykla eller springa så långt, eller jag vill inte ens det?

Situation 2: Men eftersom du inte verkar vara någon långmilare så kan du väl springa 11 km sträckan? Hmmm, jag som är som en snigel i löpning? Jag kämpar som en gnu för att få ner mina tider med den lilla tiden jag lägger på löpträning. Jag vill inte träna löpning mer än så eftersom det inte är mitt fokus.

Situation 3: Vi har ett volleyboll-lag på den här aktiviteten, du är ju sportig! Kan du vara med och tävla? Hmmm, nej, jag är ledsen men jag kan inte spela volleyboll…

Situation 4: Jag delar rum på kommande aktivitet med fantastisk tjej som tränar German Volume training och kör 60 kg och 100 reps på squat! Hon vill att vi tränar tillsammans på mornarna.. Hmm, inte ens här kan jag kan vara med och leka?

Jag kan ta hur många exempel som helst, crossfit, armhävningar, chins, pullups mm. Jag är HELT ORDINÄR och en medelmåtta i samtliga grenar, jag kanske till och med är sämre? Hur är det möjligt??

Min man påminde mig idag, om olyckan 2010, att jag tränar för att må bra och slippa ta tabletter, att utseende och prestation inte spelar någon roll.. Men när för mycket ”feedback” och insikter når mig på så här kort tid så gör det lite ont.

För det är faktiskt bara EN ENDA sak jag är bra på, och det är att göra det jag har planerat. Att gå till gymmet och köra på som planerat oavsett hur ont jag har eller hur dålig jag är.

Men just idag så känns det som en liten tröst, men imorgon kanske jag är pigg och glad igen…

Kram på er! Jag är avis på alla er som kan chins, springa fort, göra många armhävningar, cykla långt mm, bara så ni vet!

7 kommentarer Lägg till din

 1. Pia skriver:

  Tycker du är allt annat än en medelmåtta. Det är ingen tävling att träna. Du gör det för din egen skull och för att du ska må bra och vara frisk. Strunt i vad andra kan. Du är grymt bra på ditt och jag avundas ditt fokus. Att du verkligen gör det du planerat med träning och mat. Du kör ditt eget race och så ska det vara. Inte att jämföra sig med andra. Lätt att säga, jag vet. Svårare att göra. Man blir ju så lätt påverkad av andras kommentarer och vad man läser på bloggar. Men du är så bra och fin som du är. Kom ihåg det!

  Superkram!

 2. beatatjata skriver:

  I hear you sister. Men du är så långt över medelmåtta, du jämför dig bara ”fel”. JÄmfört med svensson i soffan är du ju värsta atleten… Dessutom med en killer body! Men jag förstår dig, det är tråkigt att begränsas av externa faktorer som man inte kan komma förbi bara av tankekraft. Att du lever som du gör är ett mirakel i sig, du skulle lika gärna kunna vara en siffra i långtidssjukskrivningsstatistiken (långt ord!). Det är inte en medelmåtta, det är en kämpe.

 3. Annie skriver:

  Jag är ledsen Lotta men du har alldeles fel här! Du är ingen medelmåtta någonstans. Man behöver inte vara världsmästare för att vara sjukt grym. Du är den bästa Lotta du kan vara. Du tränar för att må bra och du gör de du tycker om! Du är fantastiskt om motiverande, har stenkoll på statistiken och har ett hemmagym som andra bara drömmer om. Såvad att du inte springer flera mil – hur många år uppe innan tuppen och tränar och hur många hade fixat fina tuffa pass?

  Nej du – du är grym!

 4. Maria S skriver:

  Kan bara hålla med övriga, du är ingen medelmåtta!!! Du är otroligt fokuserad och kör grymma pass, de är inte många som gör. Jag har lärt mig massor av dig och ditt sätt att få ihop livet, riktig inspiration. Jämför dig inte med andra, satsa på att vara den bästa versionen av dig. Stor kram till dig!

  1. Tack allesammans! Superkram!

 5. Ann-Louise skriver:

  Men nej, du är inte alls någon medelmåtta! Du är grym på det du gör, du är fokuserad och en stooor inspiration! Du jobbar och reser massor, har en skada som begränsar dig men du tränar så mycket mer och bättre än många andra. Inte för att man ska jämföra sig med andra, du gör DITT bästa eller hur?! Man kan inte vara bäst på allt men du är bra på MYCKET! Det är inte många ”vanliga” som kan springa flera mil, du springer betydligt mer och snabbare än vad jag gör – jag är glad om jag fixar 1 kilometer. Låt dig inte bli nedslagen, säg nej – varför i hela världen skulle du ta hela jobbet för ert lag? Ett lag hjälps väl åt?!
  Stor stor kram till dig, det går upp och ner och idag hoppas jag att det går mer upp. Du är jättefin och bra – kom ihåg det!

  1. Tack fina AL och alla andra. Ibland är pressen för stor och denna helgen var det tungt.. Supekram !!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s