Om du har kontroll så kör du inte fort nog?

Jag har under de flesta åren av mitt yrkesverksamma liv haft jobb där hastigheten är så hög att det inte går att ha kontroll. Ändå är det volvoprecis det man eftersöker vid de tillfällen – kontroll. 

Jag har haft många chefer som vill pressa mig till mitt yttersta och en chef sa alltid ”Om du har kontroll, så kör du inte fort nog”  Han ville ha ut max av mig varje given sekund och gärna jämnt fördelat över världens alla hörn.

Detta kan nog fungera för killar, de fokuserar på EN sak och kan köra fort. De försöker sällan bolla jobb, familj, kost och träning. De gör sin sak och sedan vilar de när de behöver det, resten får ordna sig. I alla fall så är det min erfarenhet bland de cheferna jag umgås med.

Detta gäller inte mig. När jag kör för fort, så behöver jag faktiskt INTE växla ner och gasa mig ur kurvan. Jag behöver bromsa, svänga in till kanten och låt världen bli stilla en stund. Sedan tittar jag på kompassen, hittar min riktning och kör ut på vägen igen. Jag ligger inte och tuffar i 70 km/h men 110-120 km/h räcker gott för mig.

 

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s