Trolles slarvbröd – fri måltid

Värm 7,5 dl vatten till 37 grader. Häll vattnet i hushållsassistens bunke tillsammans med 2 msk olivolja. Häll i 1 dl havrekli och så mycket vetemjöl att degen är blank åt det lösare hållet medan maskinen jobbar. Kör maskinen i 10 minuter. Smula ner 1,5 pkt jäst och kör i 2 min. Häll i 3 tsk salt och kör i 2 minuter. Täck över bunken med plastfolie och låt det jäsa i 60 min. Häll över degen i smorda och bröade sockerkaksformar avlånga (2 st). RÖR EJ degen / Knåda EJ. (Skär av degen med vass kniv när det är dags att börja hälla i nästa form. Jäs i 10 minuter. Sätt in brödet i 275 grader i 20-25 minuter, skydda eventuellt toppen med aluminium folie vid behov. Låt svalna under bakduk! 🙂 Bild kommer så fort det är klart!

2 kommentarer Lägg till din

  1. Etty skriver:

    Låter gott 😉

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s