Köttfärslimpa med rotsaker i ugn

 

 

 

 

 

 

 

Blanda allt i en bunke och fördela till en limpa på en sidan av ugnsplåten:

800 gram nötfärs

1 näve kantareller hackade

1/2 gul lök finhackad

1 vitlök solo pressad

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar grovmalen

1 tsk kalvbuljong

1 ägg

Sedan skalar jag och delar morot, sötpotatis och vanlig potatis (till familjen) som klyftor. Jag rör ihop 2 äggvitor, 1 msk paprika pulver, 1 tsk grillkrydda, lite salt och några stänk god olivolja och blandar ner grönsakerna i detta innan jag fördelar dem på plåten.

In i ugnen i 225 grader i 35 minuter. Till detta gör jag en enkel svampsås på hackade kantareller, 4% grädde, lite hackad lök och ngn tsk kalvbuljong.

En kommentar Lägg till

  1. Etty skriver:

    Sååå gott det ser ut. Tack för receptet!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s