Träna hårt men inte så hårt att vi går sönder :-)

Betty hade ett bra inlägg i helgen (tror jag) om överträning. Ni som tränar med pulsklocka kan ha sådana funktioner inbyggda i systemet. På Polar kallas det Optimizer. På min klocka så får jag rapporter som ser ut såhär:

Jag var uppe i det gula efter mitt andra pass i söndag och det kändes, jag var helt slut hela dagen. Jag låg i badkaret på eftermiddagen bara för att sluta frysa… Så maxa det gröna fältet, vila, maxa det gröna fältet.. Igår slog jag i taket på ett yoga pass pga den hårda träningsbelastningen på söndagen….

4 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Asså, jag fattar knappt hur den där saken fungerar! Det är helt otroligt att det kan stämma!

 2. Ska genast in o kolla om jag har den funktionen på min Garmin. Vilken suverän funktion!!!

 3. Cissi skriver:

  Vilken otroligt bra funktion! Vad har du för pulsklocka? Är det band runt bröstkorgen? Jag har en sån där billig sak som man fick med fitness magazine tror jag det var… den funkar bra… men till min stora glädje så har jag blivit för smal för att den ska sitta tight 🙂 Får sätta den under träningstopen.

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Cissi! Jag har nyligen bytt klocka och kör nu en Polar RCX5 med både GPS och pulsband mm. Du kan kolla på http://www.polarpersonaltrainer.com för web funktionaliteten 🙂 Kram!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s