Giving back

Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Vi kan alla göra det vi kan, en del kan ge mycket och andra bidrar genom att bara sätta upp detta på er blogg. Jag har redan gjort mina inköp som ni vet på Unicef för denna julen, bland annat så har ju du fått en cykel som en glad tjej kan cykla till skolan med. Min syster ringde mig vid lunch idag och var glad att jag hade köpt näringspåsar och fotbollar istället för julkort mm till dem i år.

En annan bra sak är Kiva tycker jag. Vi hjälper ett antal kvinnor genom att låna ut pengar till dem för att starta sin affär, alla våra tjejer har fått låna pengar till symaskiner så att de kan försörja sin familj på ett bra sätt. Efter ett år eller två så kommer pengarna tillbaka och då investerar vi i något nytt. Du kan välja det som passar dig bäst.

 

 

 

5 kommentarer Lägg till din

 1. Lisbet Markland skriver:

  Jag gillar Kiva, har haft 2-3 parallella lån rullande där i flera år. Senast i veckan hade jag fått tillbaka tillräckligt för att låna ut en ny omgång 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad roligt, Lisbet. Jag tror faktiskt att det var du som fick mig att börja med Kiva:-) tack!!!!!!!

 2. Emma L skriver:

  Bra! Trevlig helg fina du! KRAM

 3. Maria S skriver:

  Så härligt att läsa dessa inlägg på era bloggar. jag ska in och kolla ikväll och bestämma vad jag ska köpa till alla familjer (4!) vi firar jul med.

  Skickar massor med krya på dig kramar! Vila, ta hand om dig och bli helt frisk så kan du snart träna för fullt igen.

  Kram

 4. Lustigt, bestämde igår att min ”julklapp” till familjen ska bli just investering i Kiva i år, och så skriver du om det idag! Verkar toppen!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s