Tisdag – stretching

Hej Kompisar!

Idag är det vilodag för mig. Vaknade dock med jätteont i huvud och nacke som kommer från mina käkar, så jag bestämde mig för att stretcha lite på morgonen för att få en lite bättre dag senare:-)

Jag satte på bästa programmet Biggest Loser, och satte Gymboss på 20 omgångar á 1 minut.

 • Nackstretch åt sidan, och åt sidan och lite mer tippat framåt, höger och vänster
 • Kobra och stående hunden om vartannat
 • Stannade i stående hunden och stretchade ett ben i taget genom att pressa ned ena hälen och släppa på den andra
 • Katt – stå på alla fyra och ömsom svanka och ömsom pressa ut ryggen
 • Stå på ett ben och stretcha ett lår i taget
 • Plogen
 • Stretcha rumpa sittande (benen i kors)
 • Stretcha rumpa liggande
 • Grodan – sååå jobbig
 • Underarmsstretch – står på alla fyra och sätter först handlederna åt motsatt håll och lutar dig försiktigt bakåt. Sätt ner händerna i samma position men med fingrarna rakt ut mot sidan och gunga långsamt sida till sida.

Nu blir det grötplättar med osockrat äpplemos och kanel. Lite småfix hemma och sedan ska jag åka till stan och äta lunch med Erika. Gullungen kanske är sjuk idag, han vaknade och har ont i hela kroppen så det blir nog ingen bio för honom idag. Maken jobbar hemma  pga kaos i tågtrafiken i stormen.

Vad gör ni idag? Kram!

17 kommentarer Lägg till din

 1. bodycomf skriver:

  Ännu en bra idé! Att sätta timern på en viss tid och köra några stretchövningar. Ska jag absolut ta till mig, jag som är ”den minst stretchande personen på denna sida ekvatorn”… 😉 Ha en trevlig lunch!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Lunchen var jättetrevlig, tack:-) Kör hårt på gymmet nu, Helena! kram

 2. AmandaP skriver:

  Så skönt med stretch, och sedan lunch med vännen- lyx!
  Tråkigt med gullungen, hoppas han mår bättre snart.
  Jag kan meddela att gå är nästintill omöjligt, vilket rump/ben pass du kommit på, detta kommer jag att köra i januari, hoppas det är ok?
  Ha en underbar dag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hahaha, vad roligt att höra Amanda:-) Jag har också ont fortfarande men hoppas att det går helt över tills imorgon:-) Kul att du också ska köra det passet, jag gillar sällskap (även om det råkar vara virtuellt) Önskar dig också en härlig dag!! Bamsekram!

 3. stepup2fitness skriver:

  God morgon bästa Lotta! Vilket härligt stretchpass, det tar jag med mig och kör imorgon. Så tråkigt med T, hoppas han kryar på sig snart !!!! Skulle gärna vilja luncha med dig jag också, så jag är avis på din kompis Erika 😉 Hoppas ni får en mysig dag. Vi är nu redo att åka trots stormen…
  Kramisar!!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Kör försiktigt!!!! Kram, tar gärna en lunch när vi får till det. Måste hitta en anledning att åka till Växjö.. Puss

 4. Jessica skriver:

  Här blir det nog också lite stretch. Har en hat-kärlek gentemot Grodan, det känns ju rejält, men attans vad det behövs, är nog ovigaste delen hos mig! 😉

  1. fokuseradenergi skriver:

   Grodan är verkligen hemsk:-)

 5. Therese skriver:

  Godmorgon, en tuff natt med vakna förkylda barn! 😦 Så ikväll blir det en pw istället för intervaller på cross. Bra med påminnelse om stretchning, jag som många andra är sämst på det! Nu ska jag passa på att sova medans lillemannen sover middag. 🙂 Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hoppas att du sover gott:-) Sömnbrist = tortyr… Kram, hoppas att din promis blir härlig;-)

 6. Trillingnöten skriver:

  Vilken superidé med stretchen! Detta kan jag nog till och med jag få till, jag som inte är så intresserad av stretch annars! 🙂 Kul grej!
  Hoppas att lunchen blir fin och att Gullungen inte blir alltför sjuk! Kramar!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Gullungen blev jättedålig, 40 graders feber och utslagen… Detta sätt att stretcha gav mersmak, så det provar jag snart igen:-) Kram!

 7. Maria S skriver:

  Ja, strech borde jag verkligen ägna mig mer åt! Här blir det vila och dax att åka till nästa ställe, mina föräldrar. Lite lättare med maten där och sen har de ett gym 5 min från deras lägenhet, så imorrn får det besök av mig 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad härligt Maria, lite bättre mat och träning. Då mår du kanon sedan:-) Hoppas att du har en jättebra dag! Kramisar!

 8. Erika skriver:

  Tack för supertrevlig och mysig lunch 🙂 Gissa om jag har fint och peppande gym nu då 😉 Hi hi så nöjd och laddad till i morgon! Stor kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad roligt Erika! Supertack för idag:-) Vilka bilder valde du? Kramar!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s