Onsdag

Godmorgon kompisar!

Kl 10.58 år 2001 så föddes min gullunge, så idag är han 11 år! 🙂

Nu har jag tränat, ska strax äta frukost och duscha. Sedan åker jag till Alborgen där gullungen ska ha Fångarna på Fortet kalas för de närmast busigaste kompisarna.

Efter allt snack om EAA/aminosyror mm sista dagarna så hittade jag min oöppnade burk från förra gången jag tänkte på detta. Så sagt och gjort, idag svalde jag sådant istället för proteinshaken före träningen. Inte mumma för känslig mage som min men spännande.

Passet idag:

 • Nacke i redcord nära golvet med ”spänn” och avslappningsövningar.
 • Stående planka i perfekt ”form” i redcord för att hitta balansen och ”formen” och ”mitten”
 • Gå igenom redcorden med armar som följer banden = Perfekt rörelse för axlarna utan ansträngning och ger genomblödning och värme
 • Crosstrainer 5 minuter

Cirkel 1 – 8 rep – 3 varv

 • Box Jump (Spartan!! Skicka mina plyoboxar nu :-)! (de kommer om några veckor enligt Olof)
 • Utfall kettlebell
 • Bulgariskt knäböj (foten på bänken bakom) med hantlar
 • Hoppande knäböj med vikt – gå ner i knäböj och skjut ifrån så explosivt att fötterna lämnar marken.

Cirkel 2 – 8 rep – 3 varv

 • Knäböj med kettlebell– djupa
 • Deadlift kettlebell
 • Knäböj på ett ben med andra foten bakom i redcord

Avsluta med:

 • Duckwalks med gummiband runt fötterna – kändes från vaderna och hela sidan av kroppen upp till midjan – ME LIKE!!!
 • Fyllde på med cardio steady state tills 50 minuter har gått
 • Sista 10 minuter stretch

57 aktivitetspoäng och 595 kcal. Nu kan jag snart börja fundera på vad jag behöver till gymmet nästa gång jag når 1500 poäng 🙂

Passet var tufft och hårt, svetten rann och jag skakade och stönade och skrek lite emellanåt… (maken kom och kollade hur det stod till 🙂 )

Frukost idag är grötplättar med banan och kanel och vitaminer. Huvudet är som inlindat i bomull men absolut bättre än dagarna innan.

Hur mår ni ? Vad händer idag? Kraaam!

20 kommentarer Lägg till din

 1. Good job! Låter urjobbigt… Jag ska ”bara” köra intervaller idag, blir när min man kommit hem.

  Underbar familjebild, ni är så fina!! Hoppas ni får en suverän dag med kalas och allt. Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack bästa! Jag tänker äta tidig lunch hemma för att inte bryta ihop och fika med gullisarna. Packar nog en nöd-proteinboll från frysen för att vara säker på att jag klarar mig:-) kram!

 2. bodycomf skriver:

  Du ser ut som lyckan personifierad på bilden! Fint! Min syster fyller 21 idag, så vi har också födelsedagstema 🙂 Dock inte med fångarna på fortet, även om jag gärna skulle vilja!! 🙂 Ha en härlig dag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hoppas att ni får det härligt,Helena! Jag lääängtar att få träffa min 11 åring:-)

 3. stepup2fitness skriver:

  Jättefin bild på er!!! Bra jobbat med träningen, en alldeles perfekt kurva! ( synd att min pulsklocka inte är så avancerad). Hoppas ni får en underbar dag tillsammans med er stora kille!!! Tiden går fort…
  Kram!

 4. fokuseradenergi skriver:

  Betty, du behöver säkert inte någon sådan klocka. Du är så sjukt-härligt fokuserad och kör så himla hårt! Tack för kurv-kommentaren 🙂 *ler brett*, härligt att du uppskattar min nördighet! Kram!

 5. Annie skriver:

  Fångarna på fortet kalas, de hade jag älskat. När jag var liten var McDonaldskalas det häftigaste man kunde ha 😉

  Hur gör du duckwalks med gummiband runt fötterna? ur fäster du och vad för typ av gummiband? Nyfiken för de låter tufft!

  Väldigt fin bild på er dessutom, ser väldigt lyckliga och tillfreds ut allihopa 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Godmorgon Annie! Hos naprapaten så fäste han gummiband som är lösa i ändarna och snurrade två varv runt låren och knöt. Sedans skulle jag gå med hyfsat raka ben åt sidan, fram och tillbaka. Det var alldeles för enkelt.. Så nu snurrar jag 2 varv runt fotlederna istället och försöker ta stora steg åt sidan. Men leta upp det ställe som känns bäst för dig (läs obekvämast 🙂 ). Det lite knäppa är att de bästa gummibanden jag hittade var på COOP! Det kan man inte tro… De ser ut som gummibitar, 3 olika, i tre olika gröna nyanser. (billiga också 🙂 Mina gamla gummiband grejer med fästen för fotleder mm var urmesiga.. så sist kunde jag inte göra övningen för jag hade kunnat stå där hela dagen utan att få fin rumpa 🙂 Kram!

 6. AmandaP skriver:

  VIlket tema på kalas! Skulle jag med vilja ha!
  Jag körde intervaller i går fm o rump/ben passet du körde i dag på em, åhh sådan träningsvärk jag har i hela nederdelen, me like 🙂
  Så i dag blev det bröst/biceps/triceps, och i superset i stället för cirkel, såå roligt, ombyte förnöjer!

  Fin bild på er 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Amanda! Glad för din träningsvärk :-)! Jag är helt skakig fortfarande… Kanske du vill tipsa om ditt överkropsspass? Jag läääängtar tills jag får köra som sjutton igen med överkroppen. kram!!!!

 7. Elgot skriver:

  Vilken fin familjebild, kul att se! Grattis till elvaåringen, stora killen! Fränt med fångarna på fortet… får du vara med också? 🙂
  Jag måste säga att det där med pust och stånk och stön är det bästa med att träna hemma. Man får låta som man vill, se ut som man vill och köra i det tempot man ska. Ingen behöver störa sig eller kommentera. Love it!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Heeej Elgot! Jag får vara med men jag kan nog inte eftersom jag inte får belasta armar/axlar. Detta är som ”riktiga” fångar på fortet med svåra celler så jag sabbar nog mer än jag hjälper till. Jag ska nog mer vara den som ser till att alla mår bra och är lyckliga och är snälla 🙂 Jag älskar också min hemmaträning, hade nog inte kunnat låta så på gymmet 🙂 kraaam!

 8. Trillingnöten skriver:

  Kul! Grattis till miraklet för 11 år sen 🙂 Det är fantastiskt! Härligt pass du körde. maken brukar kolla mig också ibland. Speciellt en gång när jag tappade min KB 🙂 Hehe…ska man INTE göra!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Han kanske inte vill kolla mer nu? Måste varit traumatiskt.. Hur mår tån förresten? Kram!

 9. Therese skriver:

  Grattis till 11-åringen!!! Hoppas kalaset gick bra. 🙂 Här har jag kört styrka överkropp idag, helt slut i axlar och armar. Härligt. Idag kom mina nya hantlar som jag köpte, denna gång 2 st. 😉 Skall skruvas ihop efter att barnen lagt sig.
  Vilket fint familjefoto på er, tror inte att jag sett din make på bild innan?! Kramar Therese

  1. fokuseradenergi skriver:

   Spännande Therese!!!! Kul med nya träningsgrejer, det piggar alltid upp. Tror inte maken varit med tidigare, jag frågade idag om det var ok att vara med på kort på bloggen.. kramar!

 10. Maria S skriver:

  Grattis till gullungen och vilken jättefin bild på er!!!
  Hahaha, jag har blivit väldigt inspirerad av ditt benpass. Efter att ha snott lite av dig och sen tagit från ett benpass Olga gett mig tidigare så liknar de varann väldigt mycket 🙂 Tack säger jag!!!
  Hoppas ni får det kul på kalaset 🙂
  Jag ska laga fisksoppa, mina föräldrar är här och ska sova över (bor 10 mil härifrån), mysigt!
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Mmmmm fisksoppa! Vad gott det låter! Imorgon ska jag koka soppa för födelsedagslunchen på fredag.. Gullungen har redan bakat tårtbottnarna mm, det kommer att bli enkelt att fixa fredag förmiddag:-) Njuta av päronen:-) Massor med kramar!

 11. Cissi skriver:

  Hejhej! Hoppas sonen är nöjd med sin dag! 🙂

  Massa kramar Cissi

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Cissi!! Mysigt att höra från dig! har julen varit bra? Gullungen är supernöjd:-) kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s