Fredag

Godmorgon kompisar!

Idag kommer makens släkt på lunch och fika. Jag preppade igår; kokade soppa/gryta med massa  nyttigheter, dukade och satte ihop tårtbottnarna (som gullungen redan bakat och fryst in i helgen som var) Nu på morgonen gör vi 2 olika yoghurtar att ha i soppan, ta fram surdegsbröd från frysen (jobbigt jobbigt – min  STÖRSTA svaghet), jag har gjort en frosting som jag hällt över tårtan (blir chokladtårta med chokladcreme och vaniljcreme emellan, ovanpå en chokladfrosting med hyvlad choklad) och preppat kaffemaskinen mm.

Nu sitter jag och äter grötplättar med hemmagjort äpplemos och kanel och ska snart hoppa i duschen och sedan kan jag mysa i lugn och ro tills de kommer 🙂 Idag är det vilodag för mig och jag har OTROLIG träningsvärk. Det hade jag redan igår faktiskt, både efter ben/rumpa passet men även efter magpasset igår..  För att mjuka upp kroppen  så valde jag att simulera en powerwalk imorse på crosstrainern tillsammans med lite Biggest Loser Australia 🙂 Mycket trevligt, jag grät lite, jag blir så fjantigt rörd..

Här kan känsliga läsare sluta att läsa:

Igår lossnade nog mina vattendepåer genom sjukt äckligtluktande svett i mina 2 träningspass.. Ärligt, jag fick tvätta DIREKT efter passen för det luktade nästan ”kattpiss” av tvätt korgen? Förlåt förlåt om jag är äcklig och till och med berättar om det, men jag är fascinerad 🙂

Händer det något roligt idag? Tränat? Kraaaam!

12 kommentarer Lägg till din

 1. Josefin skriver:

  Vad skönt att se att det inte bara är jag som sitter och bölar framför Biggest Loser. JAg är hopplööööööööös men jag blir så berörd! Känner igen det där med svetten, ibland bara stinker det om en. men det är skönt också, för då har du ett kvitto på att kroppen har jobbat och rensat ut massa 😉

  1. fokuseradenergi skriver:

   Japp Josefin! Utrensat och klart 🙂 Idag var det inte egentligen sorgligt utan mer så himla lyckligt att jag bölade, de fick dansa med australienska versionen av typ Bounce.. Otroligt starkt..

 2. Maria S skriver:

  Godmorgon, haha jag gråter oxå till BL, går inte att undvika 🙂 Skönt att vi är många!
  Jag red igår, lycka, men det känns idag. Byter träning mot vila och tar dagens pass imorrn istället, är trött i kroppen. Här blir det utelek i solen på fm och ikväll sushi hos grannarna. Fri måltid för mig.
  Ha en fin dag och hoppas gullungen blir nöjd med sitt firande.
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Förstår att du måste ha hemsk träningsvärk efter första ridpasset på länge.. Jag stönar mig runt här trots att jag kört detta några gånger nu, undrar när det ska lätta? 🙂 Mysigt med sushi, vi har diskussioner om vad det blir för middag imorgon.. Hela familjen har åsikter när det gäller fria måltiden 🙂 kram!!!!!!!!

 3. AmandaP skriver:

  I dag är det vila för mig med, men i morse när jag vaknade fick jag för mig att jag skulle ut en stund, så det blev en pw på 45min, så gott min frukost smakade efter det!
  I dag tar jag med mig stora tjejen till ett köpcenter och shoppar lite, vi älskar det båda två, medan de andra två gärna stannar hemma…
  Ha ettt underbart kalas för gullungen i dag!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Härligt med PW Amanda! Jag älskar att gå men får så himla ont efter promisar att jag oftast byter ut dem mot crosstrainer. Idag är dock vädret underbart så kanske jag får ut släkten på en kort och långsam promis runt kvarteret 🙂 Mysigt med shopping!!! Igår köpte jag nya tallrikar och koppar mm för det var så slitet det vi hade. Jag njuter av att äta och dricka i det nya.. Hoppas att ni får supermysig shoppingtid!!! 🙂

 4. bodycomf skriver:

  Men åh som jag önskar att jag vore din familj idag! Surdegsbröd och soppa skulle kunna vara mina fria, JÄMT!!! Jag ska dock försöka få till en fika på stan idag, och då blir det garanterat surdegsmacka! Känner igen det där med kattpisslukten, inte så fräscht… 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Godmorgon Helena! Jag har ju mina fria måltider IMORGON så jag måste på något sätt hålla mig borta från brödet och tårtan idag 😦 Det kan bli tufft, lovar inget men ska försöka att hålla mig till soppan… Ser framemot foton av dina nya rosa träningskläder!! Kram!

 5. Therese skriver:

  Godmorgon! Avnjutit en frukost i lugn och ro. Dottern har följt med farmor och farfar till stallet, sonen sover i vagnen. Maken grejar utomhus. Härlig start på dagen. Och jag har vila idag, har oxå sjuk träningvärk. Blir en promenad senare och lite stretch. 😀 Ha det så himla mysigt med släkten. Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Här var det frukost – on – the – go för att hinna allt men nu blir det god fika i lugn och ro istället. Ska ner och titta vad det blir, men garanterat något med kesella 🙂 Vårda din träningsvärk och var rädd om dig! Glad att du fått en härlig morgon! Kram!

 6. Haha, känner igen mig! Rätt gött ändå, massa skit som ska ut ur kroppen och äckellukten är väl ett kvitto på att man är ren och fin på insidan igen :-).

  Ang gråt så grinar jag till allt. Jag grinar rätt mycket faktiskt. Igår i badet läste jag Mama om Susanne Sjögren (sporten) och hennes cancersjuka dotter. Grät så jag hulkade. Och så make over-program på Oprah – grät. Kollade de där roliga tvillingarna som pratar på youtube med Liten – grinade en skvätt. Och så lite tacksamhetstårar innan läggdags när jag tittade in på den där lilla sovande tjock-korven. Det kanske är SÅ jag gör mig av med all överskottsvätska?!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Nyttigt att vara nära sina känslor, tror jag. Så du är kanon, Beata, i mitt tycke 🙂 Nu ska jag gå och böla framför TVn och äta lite lätt-ostkaka. (Jag smakade på tårtan – HIMMELSK! Var tvungen att frysa in den och bära ut i garaget och ge resten till grannen…) kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s