Måndag!

Jag har sovit hårt i natt och vaknade lätt förvirrad av soluppgången i mitt  rum, men hellre det än av pipet från klockan 🙂  Idag har jag vila på schemat men jag vill ge mig själv en bra start på dagen, samla tankarna, bestämma vad som är viktigt, vad jag ska fokusera på osv så jag valde att leka powerwalk på crosstrainern i 40 min och sedan stretch.

Idag tittade jag på säsongsavslutningen 2010 på Biggest Loser Australia och jag fick lite funderingar.. Tydligen så är Australien det landet med mest fetma i världen, i alla fall så sa de att de gått förbi USA.  På finalen när de väger in så väger tjejerna 75-85 kg och de är såå lyckliga. Merparten av dem  ser ut som bombnedslag och är jättefina, och då måste jag fråga mig själv om de är tyngre i det landet? Jag skulle INTE se ut som dem i den vikten, och skulle förmodligen hamna i programmet Biggest Loser i Sverige vid deras ”utvägning”?

Idag fyller maken år och vi firade med presenter redan igår eftersom gullungen åker till sin pappa idag. Han vill så klart helst bli firad med sin smaskiga pizza och godsaker, och det är ju hans val, men det är synd att vi ”firar” med mat och belönar med mat osv.

Nu är snart grötplättarna uppätna och jag ska skynda mig till tåget.  Hoppas att ni får en jättehärlig dag!  Händer det något särskilt idag?

Kram!

6 kommentarer Lägg till din

 1. Beatatjata skriver:

  Gravitationskraften kanske är starkare down under?! ;-). Det där är ju så subjektivt. Muskler som väger mycket, piffade och fiffade av tv-stylister och sminköser, inklämda i spanx och smickrande kläder osv. Kanske är de väldigt, väldigt långa?! Jag saknar ofta den informationen i BL, det är klart det är skillnad på en tjej som är 160 cm och en som är 175 cm… Sen beror det dessutom på hur man bär sin vikt. När jag säger att jag gått ner nästan 20 kg blir folk förvånade, de skulle gissat på runt 10 kg. jag lägger på mig ganska jämnt över kroppen och en hel del kilon kan smyga sig på utan att det märks så jättemycket.

  Idag blir det experiment med två träningar! En avklarad, jobb hela dagen, sen nummer två 🙂

 2. Trillingnöten skriver:

  Jag blir helt chockad ibland när jag ser Biggest Loser. De väger ungefär samma som jag, men ser helt annorlunda ut…hur kan det vara? Vissa är nästan utmärglade i ansiktet…vi kanske är olika byggda 🙂 Större benstomme och allt, hehe…

 3. stepup2fitness skriver:

  Ja, det är så olika när det vikt och hur man bär sin vikt. Jag är lång och väger nu 13-14 kg mindre och ingen tror att jag har gått ner såå mkt. Man döljer oftast mycket med kläder osv. Hoppas du får en härlig dag! Kram!

 4. bodycomf skriver:

  Håller med om det där med att det ständigt ska firas med mat, och såklart onyttig sådan… Jag har fått jobba med min inställning till det, och annat, som exempelvis tv-kvällar. Måste man äta för att se på tv?! Nej, nu måste jag inte det, men förut var nästan det man skulle äta viktigare än filmen/programmet. Knäppt ju! Hoppas du får en bra dag!

 5. Pia skriver:

  Det är så olika det där med vikten. Jag får höra av folk jag inte sett på minst ett år, att jag gått ner jättemycket i vikt. Jag väger kanske 3-4 kg mindre nu än för ett år sedan. Så inte så mycket. Har inte bantat, inte haft som mål att gå ner i vikt. Jag var helt nöjd med min vikt tidigare. Har blivit mera medveten om vad jag äter, hälsosammare, mindre skräp och sötsaker. Och sen har jag börjat styrketräna mera. Och så tränar jag mycket intervallträning, bodyrock, mammaexpress. Har fått mindre fett men mera muskler. Därför visar inte vågen så stor skillnad.

 6. Jessica skriver:

  Tror precis som fler andra skrivit att det beror helt på från person till person – och jag har ofta väldigt svårt att se vilka som i verkligheten väger ugnefär lika mycket som mig, vi bär ju vikten olika. Och sen är det ju bara ett nummer, som vi tyvärr ändå reflekterar alldeles för mycket runt, tycker jag 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s