Nu har jag bakat syndfullt ren chokladmuffins (enligt brownie receptet)

Och jag måste erkänna att jag känner mig lite lurad av bilden i tidningen 😦 Jag såg framför mig hur jag skulle sitta med sked och småäta och ha det mysigt.. Den ser fortfarande jättegod ut m en den är vääääldigt mycket mindre än vad man kan se i tidningen. Jag ska erkänna att jag har petat in en extra ruta mörk choklad i smeten…

Recept från tidningen Oxygen

•    1 ruta mörk choklad (7 gr)
•    2 tsk fullkornsmjöl (kanske mandelmjöl som alternativ)
•    ¼ tsk bakpulver
•    2 tsk kakao
•    2 tsk osötad mandelmjölk (jag tar nog vanlig mjölk)
•    ¼ tsk vaniljextrakt
•    2 tsk osötat äpplemos
•    1 tsk honung (jag väljer agave honung)

180 grader varm ugn i ca 15-18 minuter. Jag har inte en sådan liten form de använder så jag får göra som ”muffins”

Kcal: 152 (totalt 24 g kolhydrater)

9 kommentarer Lägg till din

 1. Debbie skriver:

  Hej! 🙂

  Började läsa din blogg för ca 10 dgr sedan och måste säga att jag är ”hooked” 🙂 Jag hittade dig via Olgas blogg då jag är hennes trogen läsare 😉
  Måste fråga dig en sak, gjorde chokladkakor som du skulle göra i fredags. Blev inte så tokiga, men sambon saknade socker 😉 Vad innebär puffad quinoa? Att man blötlägger ekker? Väldigt nyfiken.
  Lycka till mot dina mål! ps. Du är inte gammal tant som du brukar skriva 🙂 du är en erfaren kvinna som vet vad hon vill 😉
  Kramis

  1. Hej Debbie!! 🙂 Vad roligt att du hittat hit! Tillsätt sukrin för att göra maken lycklig? Kanske 1 msk eller Agave honung? Puffad quinoa är som rostade quinoa som blivit tjocka, de ser ut som kalaspuffar liksom. Man köper det i lösvikt i stora mataffärer som har ”självplock” på musli, ex Coop eller ICA Maxi. Här kan du läsa mer på Risenta webben. Det blir mer fluffigt och krispigt med puffad quinoa och puffad dinkel 🙂 Ha det superbra! Kram!!!

 2. Debbie skriver:

  Tack så mycket!
  Göra maken lycklig 🙂 han blir det med Marabou Schweizernöt så det receptet slipper jag testa 🙂
  Ha en trevlig kväll! Kram

 3. Therese skriver:

  Hej Lotta,
  Hur smakade muffisen? Ser jättegod ut!! Vi har varit tillsammans med goda vänner och planerat höstens semesterresa. De andra handlade pizza och jag tog med mig rostbiffsallad hemifrån. Har fått dille på det tillsammans med cremefraiche/kesella och pepparrot som sås. Nu är jag hemma och ser på Gladiatorerna tillsammans med en kopp te och kesella m. bär + lite js. Hoppas du haft en bra kväll. kram

  1. Hej Therese! Muffinsen ser jättegod ut, den har bra konsistens men är lite för ”besk/bitter choklad” för mig. Nästa gång ska jag nog ta lite mer honung (Jag tog nog inte riktigt 1 tsk honung) och jag kanske tar lite mindre bitter choklad. Dock så tog den bort sötsuget:-) Vad bra du är som äter sallad, när de andra äter pizza.. Jag äälskar pizza. Jag har också sett Gladiatorerna, blir lite illa berörd över skador mm. Stackarna.. Njut av kvällen! Kram!

 4. Therese skriver:

  Tyvärr så funkar det inte att jag äter pizza, jag älskar det med! Men jag kan inte bara äta lite pizza tills jag blir nöjd utan jag vräker i mig en pizza på 2 sekunder. Sen mår jag illa i flera dagar + att jag blir törstig av allt salt i en vecka känns det som. Nää, det är lika bra att avstå. 😉 Kram

  1. Jag kan lätt äta en hel pizza, mår dåligt dagen efter och är törstig som sjutton… Jag avstår oftast, bakar min egen variant när killarna köper och några gånger per år så äter jag också köpepizza.. Kramisar!

 5. Trillingnöten skriver:

  Den ser god ut, och så läste jag att den var lite bitter? Men jag ska testa de ändringar som du själv föreslog 🙂 Choklad är ju så gott 🙂

  1. Jag älskade så mycket med själva konsistensen mm så jag måste fixa lite ändringar så den blir perfekt! Tror oxå att det helst ska ätas direkt:-) Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s