Cirkelträning – färdigtränat?

Godmorgon!:)

Idag var det en HÄRLIG träningsmorgon! Eftersom jag ville hinna säga hejdå till gullisen före han ska med bussen och inte kliva upp FÖR tidigt så bestämde jag mig att passet fick max ta 60 minuter idag.

Capture

Jag körde ett av cirkelpassen men satte som sagt en tidsbegränsning på passet. Jag hann precis 4 cirklar med 5 övningar vardera och 3 set. Jag fuskade för första gången INGENTING utan körde exakt enligt schema och kände mig stolt, stark och glad.

MEN sedan går jag in och läser av min träningslogg, och funderar jag på om programvaran har en bugg? Jag har gått från grönt (träna hur hårt du vill) till rött (undvik träning) på ETT pass? Det brukar krävas 14 dagar av galet hård träning på raken, typ? Sååå är det en bugg eller borde jag vila imorgon? Jag kan gärna vilja onsdag-fredag för då är jag stressad som få men imorgon vill jag inte vila…

Vad tror ni? Bugg? (Klicka på bilderna för förstoring)

Capture2

 

 

Från Polar webben:

Vad påverkar min totala träningsbelastning?

Din kumulativa träningsbelastning beräknas utifrån faktorer som påverkar din träningsbelastning och återhämtning. Dessa är:

 • personliga faktorer: ålder, kön, vikt, maxpuls, vilopuls och maximal syreupptagningsförmåga (VO2max)
 • den typ av träning du gör
 • träningens intensitet
 • träningens varaktighet
 • din hjärtfrekvens under träningen

 

4 kommentarer Lägg till din

 1. beatatjata skriver:

  Ingen aning, tekniska bitar är inte riktigt min grej… Du kan väl träna något försiktigare imorgon och se vad klockan säger då? Jag tänkte faktiskt på din ”ande i klockan” imorse. Jag har ju ingen men funderade på vad den hade sagt idag OM jag hade haft en. Försökte helt enkelt känna efter i kroppen hur det känns med krasslighet osv… 🙂

  1. Jag använder inte längre ”förkollen” på träningen utan kollar bara i efterhand vad det står på Training Load. Bli frisk nu:)

 2. Therese skriver:

  Min spontana tanke är att du kanske har något skit i kroppen, men frågan är om klockan märker sånt? kanske förhöjd puls? Känner du dig stressad över veckan som komma skall, så den reagerar på det? Här är vab idag, två små vaknade med hosta. Var osäker på hur jag skulle göra, om jag skulle stanna hemma eller inte, men sen visade det sig att lillemannen hade 38.1 i feber. Då blev det genast lättare att ta beslut. Nu har han runt 39, så det blir två dagar hemma minst. Dessvärre har jag utbildning på jobbet på onsdag, så jag måste jobba. Kan inte mannen vara hemma får jag fjäska med svärföräldrarna.

  1. Hej Therese! Klockan har nog koll på rubbet men har aldrig tidigare sett detta hända, det är så markant skillnad från våra år tillsammans tidigare så jag inte fattar:) Tror inte klockan reagerar på stress, och jag är ganska lugn faktiskt. Får se hur jag gör. Dock så vilar jag nog onsdag-fredag och tar bara promisar, som det känns nu. Hoppas att gullisen blir frisk före onsdag. SUPERKRAM!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s