Lite lättare panerad fisk?

20130325-053019.jpg
Igår var vi sugna på panerad fisk och spenat. Jag tycker att panerad fisk blir så fet eftersom själva paneringen kräver mycket fett.

Jag tog ut 4 fiskfileer. Jag panerade dem först i lite kokosmjöl, sedan i vispat ägg och bröade dem i kokos.

Lade dem i ugnsform och saltade och pepprade. 200 grader och de är klara när de är gyllenbruna. De tog ca 35 min och sista 10 min så körde jag varmluft för att få vacker färg.

Prova! Tummen upp från hela familjen:-)

5 kommentarer Lägg till

  1. Anna B skriver:

    Bra tips! Jag gjorde panering med ägg + en blandning med mandelmjöl och sesamfrön igår och stekte i stekpanna men det är så himla lätt att bränna paneringen. Nästa gång ska jag testa att ugnsbaka istället.

    1. Blir ju inte alls så fett heller:-) Bra för kroppen:-) kram

  2. Pia skriver:

    Åh, men i ugn. Förstås 🙂 Har också stekt, men det blir inte så bra. Tack för tips!

  3. Ann-Louise skriver:

    Tack för tips! Förra veckan gjorde jag fisk i ugn med fryst bladspenat, det såg inte så trevligt ut men det var gott 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s