Proteinpimpad chokladkaka

Sjukt och eländigt. Chokladsuget kom som ett brev på posten…

Jag älskade kakan jag bakade i lördags men ville få ett högre proteininnehåll:-)

  • 1 ägg
  • 1 dl choklad proteinpulver (Orbilox)
  • 2-3 msk blötlagda chiafrön (ca 1 msk torrvara, det gick FORT att få dem som gele, kanske 3 min?)
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk smör (jag ville ha smörsmak)
  • 2 msk vatten
  • 1/2 msk bakpulver
  • 2/3 dl sukrin (men ta 1 dl om du vill ha det sött, jag vill ha det mer mastigt chokladigt)
  • 3 msk kakao (lite rågade)
  • Jag lade ner alla sakerna och körde sedan runt det snabbt i bakmaskinen. Sedan hällde jag upp den i liten sockerkaksform som jag lagt bakplåtspapper i. Jag tryckte ner 2 rutor 70 % mörk choklad i smeten (i små bitar)

    Jag gräddade i ca 15 min på 200 grader och tog ut den då den var liiiite kladdig så den satte sig först när den kom ut ur ugnen.

    Jag åt den som den var, supergod:-)

    20130611-194950.jpg

    Kommentera gärna :-)

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s