Äppelmos och tacopaj:-)

Vissa dagar är jag mer hungrig än andra:-) Beata frestade med sin tacopaj från igår så jag har bifogat länken till receptet om någon mer än jag är sugen:-)

Idag ska jag koka äppelmos och frysa in, jag har en supersnäll granne som skänkt mig massor av äpplen så jag har nog att göra ikväll. Förutom det uppenbara att använda äppelmos på gröt osv så är det oxå en jättebra ingrediens i nyttigare plättar osv.

Det finns inte sockerfritt äppelmos att köpa där jag bor så detta är enda sättet, jag får nog göra detsamma med lingonsylt men där måste jag nog även ha i sukrin för annars blir det för surt även för mig….

http://blogg.mama.nu/postbabyshapeup/2011/08/31/recept-tacopaj-gratang

 

 

 

6 kommentarer Lägg till

 1. Kryddar du äppelmosen något (sukrin, kanel eller nåt?) eller kokar du bara ner till mos? Nyttiga plättar vill jag ha tips på, inte minst för att få min stora tjej att äta ordentligare till frukost och mellanmål…

 2. jonecca skriver:

  Åh, Lotta gör supergoda plättar som jag oxå börjat äta. Lottas plättar rockar fett och tar 3 min att göra :o)

  1/2 dl fiberberikat havregryn
  1/2 dl dinkelflingor
  1 msk krossade linfrön
  2 dl vatten
  In i micron 2 min (som vanlig gröt), rör om och knäck 1 ägg + 1 äggvita och rör om. Stek omelett-plättarna i stekpannan tills de är gyllenbruna och voila så har du Lottas bästa plättar. Jag äter dessa varje dag, till dem har jag tinade bär eller färska då jag vill lyxa till det. För att vara så tidseffektiv som möjligt så slår jag på spisen och lägger i en klick cocosfett då jag stoppar in tallriken med ”gröten” i micron, på så vis är pannan stekhet och bara att köra på efter att ha rört ner äggen :o)

  Som du förstår, det är väldigt bra att ha Lotta till granne :oD LYCKA!!!

 3. jonecca skriver:

  Vad lyxigt med egen äppelmos Lotta, du är pysslig du.. själv skruvar jag på med garderoben. Byrån och stommarna är uppe, nu saknas bara dörren, hahaha heja oss!

  KRAM 😉

 4. fokuseradenergi skriver:

  Hej Goa:-)
  @Rebecca – Vi kan göra mer äppelmos till helgen? Ruth har nog äpplen:) Jag skalar och skivar dem och kokar dem i vatten tills det är ett mos och fryser in dem i småburkar:) Nu vill jag se garderoberna snart:)
  @Beata – Grattis igen!!! Andra mellisplättar är: Rör ihop 1 ägg, 1 äggvita, stor msk osockrat äppelmos, 1 tsk jordnötssmör, 1 msk husk och lite vatten. Låt svälla i 5 minuter och stek dem i kokosfett.

 5. Ska testa grötplättar på dottern nu, men får köra på bara havregryn för jag har inga såna däringa dinkelflingor hemma. Borde funka ändå? Återkommer med domen!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Min 10 åring äter dessa med lättsockrad jordgubbsylt. DInkelflingorna gör att de får lite mer ”body” och tuggmotstånd vilket vi gillar:-) Hoppas att det går bra med provsmakningen. När jag gör ”vanliga pannkakor” så gör jag dem med fullkorns dinkel och lite dinkel sikt och 25% av mjölet byter jag ut mot BakePro (dessa äter dock inte jag, utan bara resten av familjen) Hoppas att du är hög som ett hus efter nomineringen, det hade jag varit!:)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s