Träning när man reser (i jobb eller på semester)

Jag åker snart på semester, som nog ingen har missat.

Igår letade jag efter bra workouter att köra på morgonen före familjen vaknar och bland annat letade jag på BodyRocks hemsida. Jag blev dock lite full i skratt, nästan alla workouter som hon föreslog där man reser involverade en 6 kg medicinboll? Hur reser hon på semester? Jag får ju redan betala övervikt på vägen TILL semesterorten för alla böcker..

Status just nu:

 • Jag har packat träningskläder både för ute och inne
 • Jag har packat tennisrack och tennismundering
 • Jag har packat inomhus skor för squashen
 • Jag har packat Valslides för inomhus träning i hotellrummet (nödlösning)
 • Jag  kommer NOG att packa en tom sandsäck och fylla den på plats OM jag klarar vikten på resväskan, väger och kollar onsdag.
 • Jag ska packa min Gymboss
 • Jag har skrivit ut programmen nedan och lagt i plastfickor med avsikt att köra vid någ0n lagun före människor vaknar

Detta är lite modifierade pass enligt BodyRock för att det ska fungera:

550 rep workout – time challenge

 • Backward Lunge Kick Up25 reps on each leg
 • Walk Over Push Up50 reps
 • Mountain Climber50 reps
 • Sumo Squats Knee Up50 reps
 • One Leg Bridge Leg Lift25 reps on each leg
 • Side to Side Squat & Leg Lift50 reps
 • One Arm Tricep Push Up25 reps on each arm
 • Star Crunch50 reps
 • Diagonal Touch Down25 reps on each side
 • Side Plank Lift25 reps on each side
 • One Leg Wall Sit25 reps on each leg

 360 Rep BadAss Workout

 Time: ?min.Workout Type: Time ChallengeExercises: 8

 • Sandbag Squat & Leg Lift50 reps (alternating legs) (lyft åt sidan varje lyft)
 • Scorpio Push Up15 reps (on each side) (ben rakt upp långt bak och sedan ihop och kryp ihop)
 • Burpee 30 reps
 • Sandbag Clean & Backward Lunge50 reps (alternating legs) (Håll i båda handtagen på lång sidan lyft upp och snurra till underarmarna och gå bak med ena benet djupt samtidigt.)
 • Plank Jump & Stretch50 reps (stå i planka och hoppa jämnfota mot händerna)
 • Flying Jump Lunge50 reps (Händerna rakt ut)
 • Sandbag Squat & Leg Lift 50 reps (alternating legs)

 

Kanske du har något bra program att bidra med? Kram!!!!!!!!!!!!

13 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Vad kul! Jag funderar på att köpa en KB i plast som man kan fylla själv med vatten eller sand (för att få olika vikter). Den största skulle kunna väga 11.5 kg med sand…kan ju vara bra att kunna ta med sig på semester också! Vi får la se!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vilken rolig idé, Trillis 🙂

 2. tror du kan komma långt på att använda kroppsvikten också, Burpees, jump lunges, armhävningar, knäböj m hopp, planka där man går i sidled, box jumps kan göras upp på bänk sten eller vad som helst som är stadigt, dips mot stol, blanda med löpspurter tex det finns ju massor av övningar och många av dessa får man upp pulsen med, använder mig endast av kroppsbelastande funktionella övningar när jag kör kvällsträningar med tjejerna och när jag kör ute pass själv med. kolla på min blogg finns det pass m sådana övningar enbart. lycka till! hoppas semestern blir fantastisk!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack:-) Du har rätt, ställa klockan på något och sedan köra järnet med det jag kan i 20-30 minuter 🙂 Tack 🙂

 3. Cissi skriver:

  Casall multibalande (istf trx) är guld värda! Inte så dyra faktiskt.. Jag har ett, väger ingenting. Ingen övervikt 🙂

  Angående träningsprogram… Olga gjorde väl ett sommarprogram kommer jag ihåg, som inte involverade några redskap. Kan det va nåt?
  http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2011/06/23/sommarpasset/

  Va härligt med semester och värme! Kommer du kunna blogga därifrån tror du? 🙂

  Ha en härlig måndag! Kramkram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Cissi! 🙂 Jag ska kolla vad Casall multibalance är, just nu lutar det åt sandbag 🙂 (Eftersom jag redan har en) Jag kommer nog inte att vilja betala internet trafik i Egypten, det var jättedyrt sist så förmodligen ingen bloggning 😦 OM det finns gratis internet där vi ändå råkar vara så lovar jag att blogga 🙂 Hoppas att din måndag blir kanon! Kram!

 4. Elbe skriver:

  Härligt, vart ska du åka? Jag reser bort på onsdag, ska precis surfa in på hotellets hemsida och kolla gymutbudet 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag har MASSOR att träna dit jag åker (Egypten El Gouna). Vart åker du? Trevlig resa!!

 5. Glömde skriva att du kan använda gymboss och köra 4 tabata intervaller av 4 olika övningar; tex burpees knäböj m hopp armhävningar och mountainclimbers- inga redskap men sjukt jobbigt!

 6. Du är väl förberedd Lotta och kommer att få en helt underbar semester!!! Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack Betty 🙂 Kram!!!!!

 7. Elbe skriver:

  Jag åker till Marocko så då är vi båda i Nordafrika 😉 Läste att det fanns en ”400 meter jogging trail” i trädgården hehe

  1. fokuseradenergi skriver:

   Skrattar här, mitt hotell har 3 km joggingtrail (ringlande runt området) men det är inte så roligt att springa så. För mig blir det pass på stranden och squash och tennis och kanske ngn vattensport. Njut av semestern Elbe! 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s