Viljans kraft

Att nå dit vi vill är lättare sagt än gjort för många av oss.

Att sätt upp mål är en sak men att sedan aktivt ta sig dit och slutöra det vi försatt oss att göra är en helt annan. Vad är det som gör att vissa klarar att nå dit de vill och vissa inte gör det?

Viljan, jo så är det !! Om du inte når dit du vill, så VILL du inte tillräckligt. Din drivkraft är inte tillräckligt stark och det är den som du behöver luta dig mot när det blir motigt på vägen mot ditt mål. Du behöver hitta dina motiv att ta dig dit du vill, Din egen Drivkraft!

Du kanske upplever att du vill, medans det egentligen är omgivningens krav du lyssnar på, du kanske känner en förväntan på dig själv från någon annan som du behöver göra upp med eller du kanske vill passa in i en norm sprunget från din omgivning.

Att hitta sin egen drivkraft, sina egna motiv att göra de förändringar som krävs för att nå ett mål kan du göra på följande sätt, sök svaren på följande frågor:

1. För vems skull gör jag det här?

2. I vilket syfte gör jag det?

3. Till vilket pris gör jag det?

4.  Är det värt priset?

 Lycka till, med din inre drivkraft
Anneli,

6 kommentarer Lägg till din

  1. Tack bästa Anneli för veckans tanke! MItt i prick som vanligt 🙂 Nu måste jag gå och fundera lite:-) Kram och tack!

  2. Mycket bra skrivet! Och mitt i prick med en del tankar som jag har just nu, satte ord på några kärnpunkter. Tack för det!

    1. Visst är hon bra? Vissa saker vill jag 100% och då får jag 100% resultat, just träning och kost vill jag nog egentligen inte 100%, jag är nog inte beredd att vara så fantastisk som ex Maria Mollstedt. Jag tror att jag vill det till 80%? Puss och kram!

  3. Therese skriver:

    Klokt och bra inlägg, passade mig perfekt idag! Svarade på frågorna och satte upp dem på kylskåpet. Jag behöver påminnas, det är nog där mycket fel ligger hos mig.. jag glömmer! Och glömmer jag ofta bort mig själv, så som nu när barnen är sjuka – de går i första hand. I måndags glömde jag att äta och det slutade med både pannkaka, godsaker och pizza för att jag glömde av mig själv samt planeringen.

    1. Det är lätt hänt, Therese.. Vi får påminna varandra lite då och då.. Och orken kan ju inte räcka jämt? Vi är mänskliga, tack och lov. SUPERKRAM, hoppas att ni får vara friska snart och att du får sova ordentligt.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s