Den här grytan ser inte mycket ut för världen men är jättegod.
Kycklingfilé (jag hade en påse på 700 gram med ganska små delar)
2 gula lökar i klyftor
1 röd lök i klyftor
1 hackad vitlök solo
3 msk Garam masala krydda
1 tsk curry
Piri piri (jag tog 4 för lite sting)
1 msk lökpulver
2 msk paprika pulver
1 tsk spiskummin
1 krossade tomater
1 kokosmjölk
1 tetra med sköljda gröna linser
1 burk skivade vattenkastanjer
1 dl kokos
Salt efter tycke och smak
Jag stekte kycklingbitarna i kokosolja med all lök och kryddorna i ca 30 min på låg värme. Jag hällde i resten av ingredienserna men inte linserna eller kokosen. Låt det puttra utan lock på låg värme i 90 minuter. I med kokos och linser och puttra i ytterligare 20 minuter.
Jag åt med kokta morötter och familjen med fullkornsris. På fotot ser ni en av mina tre lunchlådor söm är resterna:-)