Följa vädret och 3%

Idag hade jag tänkt att köra racer men regnigt och kallt (och härligt jobbväder) gör att gymmet lockar!

Just nu kör jag bergsklättringsprogrammet på crosstrainern och planen är att köra det i 45 minuter. Vissa morgnar är det skönt att inte behöva tänka själv, utan bara trampa på. Det är därför jag tycker att det är viktigt med olika program när man köper crosstrainer.

Med stillasittande kontorsjobb så är det viktigt att planera rörelse och motion, tycker jag. Idag lägger jag ca 3% av min tid i gymmet… Resten blir konrorsstol, biofåtölj och soffa.. ALLA behöver röra sig och många av oss skulle behöva öka intensiteten på några av våra träningspass…

Kör hårt i gymmet, ta en lunchpromis och hitta på något roligt i helgen:-)

Kram!!

20130809-070256.jpg
Nya naglar kräver lite matchning i gymmet:-)

14 kommentarer Lägg till din

 1. Anna B skriver:

  Härligt! Här är det vilodag efter fyra tuffa, bra träningsdagar. Pb på 7,5km igår:)

  Läste i DN för ngn vecka sedan att vi har aldrig varit så stilla som vi är nu men vi har heller aldrig tränat så mycket. Men vi äter ändå för mycket och/eller fel så ohälsotalen och övervikt ökar stadigt. ”Vi” är svenskar på gruppnivå. Intressant ändå.

  1. Ja, det är verkligen intressant. Jag oroar mig ganska mycket för sådant just nu. Jobbar på ett ställe där vi sitter still VÄLDIGT mycket, och vi äter det som ligger nära och snabbt till hands. Gullungen sitter vid datorn och jag får kämpa för att få ut honom.. Nej, nu är det uppryckning:) Get moving:) Kram bästa!

 2. Pia skriver:

  Så sant det du säger. Mina barn är ännu i den åldern att de gillar oftast att röra på sig. Fick med sexåringarna igår då jag skulle springa. De cyklade och kämpade på i värmen. Sen blev det mycket dricka med isbitar i. Sonen är tonåring om några år (hjälp!) och jag hoppas att han ännu då tränar handboll (eller någon annan sport). Svårare att motivera dem när de blir äldre. Jag var väldigt lat som tonåring men det var inte heller någon som försökte motiver eller pusha mig till att röra på mig. Därför vill jag vara ett bra exempel till mina barn och ge dem träningsglädje.

  Ha en fin fredag! Kram!

  1. Det är jag säker på att du är, Pia!! Superkram!

 3. Jessica skriver:

  Precis vad jag tänkte i bilen på väg till jobbet- hur Otroligt mycket mer jag sitter nu! Jag äter ungefär som förut men ändå blir det liiiite fluffigt ovanför byxlinjen (vilket man kan ignorera så länge det är sommar och klänningsväder haha) men snart ska snygga tajta jeansen på! Och då blir det mer rörelse eftersom jag inte vill göra några större koständringar.

  Jag har jättetrevliga arbetskamrater men tyvärr verkar de leva lite i ett (i mina ögon) omodernt kosttänk. Det är pulverdieter på längden och bredden och nu senast 5:2 dieten. Och det är INTE överviktiga människor som ”bantar” (alltså bara orden diet och bantning får mig att spy) Jag får erkänna att allt deras snack om fasta hit och dit får mig att vilja äta ännu mer, ta två bullar på fredagsfikat och ta med mig ännu mer mellanmål. Jag vill bara skrika ”snälla människor – äta bra mat, tills du är mätt och RÖR på dig!!”.

  Men jag inser att andra får göra som de vill och inte ska avgöra vad jag gör så efter en vecka välbehövlig oinspirerad vila så är jag åter på gymmet bright and early imorgon bitti! 🙂

  1. Tack för dina tankar, Jessica! Imorgon blir det gym för mig också:) Underbart ställe faktiskt:) KRAM!

 4. Ann-Louise skriver:

  Visst är det galet hur mycket vi sitter stilla, många av oss. Och barnen! Stor (tonåring) har spelat fotboll och spelar tennis och Liten spelar fotboll men mycket mer är det inte. Har en sambo som tar bilen överallt och det smittar av sig på barnen, de vill gärna ha skjuts om de får välja. När de frågar varför jag tränar brukar jag svara att det är roligt och för att jag blir bättre i rygg och axlar när jag tränar 🙂 Eftersom jag följer med Liten till träningen så cyklar vi!
  I helgen blir det kalas med kräftor och grillat, hoppas vädret blir bättre för vi ska vara ute. På söndag är det fotbollsmatch 🙂
  Ha en trevlig helg! KRAM

  1. Härlig helg!!!;-) Njut:-) KRAM

 5. Ja, visst är det intressant! Min senaste pryl visar att jag bara rör mig typ två timmar på hela dagen. Hemskt.

  1. Mmmm, förstår precis. Jag har en device från http://www.bodymedia.com. Liknar din device i intelligensen men är från 2010, så den är gammal nu. Jag blir mörkrädd.. Just nu försöker jag få igång hela familjen.

   1. Jag också. Ska bli intressant att se skillnaden efter i morgon. Räknar med att det blir mer på helgen, annars får det verkligen bli ändring.

    1. De dagar jag jobbar hemma vs de dagar jag pendlar till Sthlm är natt och dag… Kan skilja 5-700 kcal i förbränning och mååååånga steg… Älskar rolig teknik:-)

 6. beatatjata skriver:

  Tänker mycket på hur vi ska bli mer aktiva, som familj, i vardagen. Gymbiten är ju kirrad för min del, men resten? Försöker tänka på att stå mycket på jobbet, ta lunchpromenader osv. Men ändå, mer behövs. Är väldigt kär i min soffa och säng också. Barnen är ju små och rörliga än så länge men jag vet att vi redan nu måste lägga grunden för det naturliga att hänga ute och leka, springa, hoppa, dansa. Vilket inte är så lätt när vi föräldrar själva gärna tillbringar ledig tid i soffan :-).

  1. Jag älskar också soffan:-) Mixen är ju viktig men det blir ofta obalanserat hos oss… Gullisen och maken (och pappan) är lite oaktiva….

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s