Glass som jag gärna äter varje mellis:) Provat?

Har ni provat denna goda glass? Jag gjorde den dock på det jag hade hemma:) Hon är så grym den här tjejen som driver bloggen Tasty Health!

 • 2 dl lättmjölk
 • 2,5 tsk kakao
 • 2 msk kaseinprotein choklad (Jag gillar Orbilox 8)
 • 0,5 msk sukrin (gillar man sött så ta mer)
 • 1/2 krm havssalt

Jag körde det med min mixerstav och hällde sedan över det i iskubsbehållare och lät det frysa över natten. Dagen efter så tryckte jag ut isbitarna i min mixer, hällde på 1 dl mjölk (ytterligare) och 1/2 tsk Xantham gum (det gör att konsistensen blir len och mer fast). När det var slätt och mjukt så hällde jag upp det i en skål och skar en Questbar Choc chip i bitar och lade över:) MUMMA!

20130903-162721.jpg

7 kommentarer Lägg till din

 1. Åh så gott!!! Läggs till min Att Äta-lista 😉

  1. Det blir samma gotte i eftermiddag igen:)

 2. Jessica skriver:

  Det här med att vara förkyld och inte träna (satsar på att vara på banan imorgon!) får mig att bli så sötsugen- hat klämt i mig två mockarutor som någon ond själ lämnat framme på jobbet. Men men – den extra energin får mig att jobba bra, inget ont som inte för något gott med sig..;)

  1. 🙂 Jag blir också sötsugen och HUNGRIG! Man ser direkt i bloggen när jag inte kan träna för då bakar jag.. 🙂

 3. Maria skriver:

  Måste testa snart .. har köpt Xantanum Gum från iHerb nu pga flera av hennes recept!
  =)

  1. Det blir chokladmuggkaka med cacao bliss och chokladglass till kvällsmys:)

 4. Anna skriver:

  Det ser fantastiskt gott ut 😀

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s