Kärleksmums

20140613-145204-53524469.jpg

Jag är lite hängig just nu och kan inte träna och automatiskt så blir mitt fokus att äta rent och rätt.

Mitt senaste projekt är bakad gröt i alla de former och nu senast i en variant som påminner om kärleksmums:)

Kakan 24 bitar

 • 160 gram fiberhavregryn
 • 7-8 tsk sukrin
 • 70 gram Whey vanilj (Jag kör Dalblads)
 • 8 dl äggvita
 • 6 tsk bakpulver

Jag blandar detta i en skål med en gaffel och häller sedan över det i ugnsfast form som är ca hälften så stor som en vanlig ugnsform (som hör till ugnen). Jag gräddar detta i ugnen 175 grader i ca 15 minuter. Man behöver passa den för den ska precis ”stanna” men inte bli för gräddad för då blir den torr. Jag brukar putta lite på formen och när den inte ”gungar” längre så är den klar.

Glasyr

 • 1 dl mycket starkt kaffe, jag tar 2 st ristretto
 • 1,5 dl Walden farms sirap (noll kalori sirap.)
 • 2 rågade matskedar kakao (eller mer)
 • 2 dl sukrin melis (rosa varianten som är som florsocker)
 • Kokos

När kakan kommer ut ur ugnen så stick hål över hela kakan med gaffel så att glasyren rinner ner i kakan. Häll ut och sprid det över hela och avsluta med att pudra med kokos. Jag skar upp kakan i 24 bitar och frös in det. Jag äter 4 bitar när jag äter som mellanmål.

1 bit (utan kokos):

 • 71 kcal
 • 6,6 gram protein
 • 12,1 gram kolhydrater
 • 2 gram fett

En kommentar Lägg till din

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s