Indisk kyckling på lättkvarg:-) med gul quinoa

Igår lyckades jag göra jättegod krämig kyckling på… LÄTTKVARG! Det är sant:) Supergott!

För att göra det riktigt smaskigt så började jag på direkt på morgonen. Jag gjorde kryddpastan nedan och geggade in kycklingen ordentligt och ställde in det i kylskåpet. Där fick det ligga från ca kl 8-9 tills 16.30.

Krydda:

  • 1 skivad vitlöksklyftor (eller fler om du vill att det smakar mycket vitlök)
  • 2 tsk ingefära
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt (eller mer om du vill ha det saltare)
  • 1 skivad chili (röd)

800 gr kyckling

Indisk quinoa:

  • Färdigkokt quinoa
  • Paprika i tunna strimlor
  • Gul lök i tunna strimor
  • Purjolök i tunna hackade strimlor
  • Gurkmeja
  • Vitlök

Fräs grönsakerna med vitlöken och gurkmejan i lite kokosolja eller rapsolja. När det fått puttra lite så lägger du till quinoan och låter det gosa till sig medan du jobbar med kycklingen.

Kycklingen del 2

Blanda 400 gram lättkvarg med 0,5-1,5 dl mango chutney (beroende på hur sött du vill ha det) Stek kycklingen i en stekpanna tillsammans med 1-2 strimlade gula lökar. När kycklingen är klar (ca 10 minuter med först utan lock, sedan 5 min med lock och sedan några minuter utan lock för att få det lite ”torrare”.) När allt ser klart ut stäng av plattan och blanda ner lättkvargen med mangon och låt det bli varmt men INTE KOKA för då kan det skära sig..

Ät med grönsaker och njut:) MUMMA!!!

20140511-174528.jpg

2 kommentarer Lägg till din

  1. Maria skriver:

    Låter och ser SÅ gott ut!!! Älskar indiska smaker.
    Sparar receptet till ett tillfälle snart.
    kram =)

    1. Roligt Maria:-) Kram!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s