Bakad pumpa

Jag vet att man kan köpa pumpa på burk i exempel Stockholm men det går inte att göra i Gävle (vad jag har sett i alla fall?) Min lösning är att jag köper pumpa (hela pumpor ex butternut squash) Delar i mindre bitar med VASS kniv. Jag lägger dem med köttet upp på ugnsplåtar, ca 2 plåtar för en pumpa och då sätter jag dem tätt. Jag låter dem vara i ugnen i ca 20-25 minuter i 190 grader. När de är mjuka och fina så tar jag ut dem.

Låt dem kallna och sedan tar jag en gaffel och kniv och skär loss det mjuka fina köttet och fryser in dem i burkar . 1 burk nedan motsvarar ca 350 gram och räcker till 3 frukostar åt mig.
 

IMG_6627-0.JPG

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s