Chiapudding

Chiafrön är välanvänt hemma hos oss. Jag gillar chiapudding till mellanmål, och gör ofta 4-5 satser på en och samma gång. Då hinner det bli riktigt smaskigt tills det är dags att äta den. Jag vet att det går att göra pudding av chiafrön och ex bara mjölk men jag vill ha mer näring och stå mig längre så här kommer mitt bästa recept!

 • 250 gram lättkvarg
 • 1 dl osötad mandelmjölk
 • 1,5 msk chiafrön
 • 1-3 tsk sukrin
 • En näve frysta bär

Jag blandar ihop allt utom bären i en smartshake med skruvlock och sedan toppar jag med frysta bär. Fördelen med skruvlock är burken inte ”läcker”. Vill du ha mer kolhydrater så lägg till 1 dl havregryn. Jag låter det svälla över natten (minst) och sedan tar jag med mig den till jobbet (lägger det i en påse med en kylklamp) och äter den oftast på eftermiddagen när jag är som hungrigast..

Lyx chiapudding:)

 • 150 gram lättkvarg
 • 100 gram Lindahls smaksatta kvarg
 • 1 dl osötad mandelmjölk
 • 1,5 msk chiafrön
 • 1-3 tsk sukrin
 • 0,5 dl – 1 dl fiberhavregryn
 • En näve frysta bär

IMG_6609.JPG

En kommentar Lägg till din

 1. christelseidel skriver:

  Reblogga detta på christelseidel och kommenterade:
  Toppen med nya mellis/frukost tips. Ska testas i veckan. Börjar med min söndagsfrukostgrupp. De får vara testpanel;)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s