Kyckling allt-i-ett med spännande smaker

Jag gjorde så god kyckling idag! Jag har skrivit ned receptet nedan inklusive vad jag tänker ändra till nästa gång.

Ugnen ska vara 200 grader, eller 180 grader varmluft. 

  • 1 kg kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med kycklingfiléer)  
  • Lägg i ugnsform, salta och peppra
  • Skala och skär 3 lökar i åtta bitar per lök och krossa en vitlök och lägg bland kycklingbitarna
  • 180 grader varmluftsugn i 30 minuter
  • Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja
  • Ta ut formen och pensla kryddblandningen över kyckling. Är formen torr så häll i ngn dl vatten och 1 msk kycklingbuljong. Sätt in i 25 min
  • Blanda i en skål:
  1. 200 g kokt basmatiris
  2. 200 g kokt fullkornsris
  3. 1 tetra sköljda kikärtor
  4. Skal från en apelsin (gjort med skalare)
  5. En apelsin i åtta bitar inkl skal
  6. 4 kanelstänger
  7. 50 g grovhackade torkad aprikos
  8. 25 g grovhackad mandel
  9. 50 g granatäpplekärnor (använde fryst)
  • När kycklingen varit inne de sista 30 min så ta ut formen och lyft ur kycklingen
  • Häll över risblandningen i formen och lägg på persilja. 
  • Lägg tillbaka kycklingen ovanpå riset och låt det vara i ugnen i 25-30 minuter.

Ät inte apelsin och kanelstängerna 🙂

Jag gjorde en sås som jag klickade ovanpå:

  • 1 dl lättkvarg
  • 1 tsk honung
  • 2 msk citronsaft
  • Hackad koriander och persilja och dill
  • Mynta vore nog tokgott

 

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s