Pastasås med massor av näring

Detta är en härligt god sås som du enkelt gör vegetarisk om du utesluter nötfärs och ökar mängden belugalinser.

  • 5-700 gram nötfärs
  • 1 dl belugalinser
  • 2 stora gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 4 olikfärgade paprikor
  • 3 st tetror med krossad tomat
  • 3-4 morötter
  • 1 grönsaksbuljong
  • Salt
  • 3-4 msk tomatpuré
  • Svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • Oregano

Bryn nötfärsen. Lägg på alla mycket finhackade grönsaker och låt dem fräsa med i 10 minuter.

Häll över krossade tomater och alla kryddor.

Låt det puttra i 3-4 timmar på mycket låg värme, häll i lite vatten om det behövs. Jag kryddar även med en gnutta cayenne.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s