Sötpotatis och kikärtssoppa med kokosmjölk

  • 500 g sötpotatis
  • 2 stora finhackade lökar
  • 1-2 vitlök solo hackad
  • 0,5 msk olja
  • 1 msk curry
  • 7 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl mango chutney
  • 2 grönsaksbuljong
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • Färsk hackad chili efter smak (ca 1 st)
  • 2 burkar kikärtor
  • 1 dm purjolök hackad
  • 4 st morötter
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 dl belugalinser
  1. Skala morot och sötpotatis. Skär i lagom bitar för att äta i soppa, max 1×1 cm. Fräs i gryta med lite matolja.
  2. Hacka övriga grönsaker ovan och låt även det fräsa med sötpotatis och moroten. Låt även curry fräsa med i detta skede.
  3. Efter ca 10 minuter så häll i kokosmjölk, vatten, buljong, belugalinser och frysta ärtor och låt puttra i ca 30 min.
  4. Kolla att grönsakerna är mjuka och ”ätbara” och smaka av med salt och häll även i mango chutney.

img_3218

 

2 kommentarer Lägg till

  1. christelseidel skriver:

    Så bra att få lite tips på bra grönsaks och rotfrukts rätter. Gillar inte att behöva kasta de som blir över i grönsakslådan. Perfekt med lite nya smaker på soppan, grytan och långpannan. Tack!

    1. Åhhh kul att du läser bloggen trots långt uppehåll med inlägg fr min sida. Kram!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s