- 500 g sötpotatis
- 2 stora finhackade lökar
- 1-2 vitlök solo hackad
- 0,5 msk olja
- 1 msk curry
- 7 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 0,5 dl mango chutney
- 2 grönsaksbuljong
- 2-3 paprikor i olika färger
- Färsk hackad chili efter smak (ca 1 st)
- 2 burkar kikärtor
- 1 dm purjolök hackad
- 4 st morötter
- 1 dl frysta ärtor
- 1 dl belugalinser
- Skala morot och sötpotatis. Skär i lagom bitar för att äta i soppa, max 1×1 cm. Fräs i gryta med lite matolja.
- Hacka övriga grönsaker ovan och låt även det fräsa med sötpotatis och moroten. Låt även curry fräsa med i detta skede.
- Efter ca 10 minuter så häll i kokosmjölk, vatten, buljong, belugalinser och frysta ärtor och låt puttra i ca 30 min.
- Kolla att grönsakerna är mjuka och ”ätbara” och smaka av med salt och häll även i mango chutney.
Så bra att få lite tips på bra grönsaks och rotfrukts rätter. Gillar inte att behöva kasta de som blir över i grönsakslådan. Perfekt med lite nya smaker på soppan, grytan och långpannan. Tack!
Åhhh kul att du läser bloggen trots långt uppehåll med inlägg fr min sida. Kram!