Sötpotatis och kikärtssoppa med kokosmjölk

  • 500 g sötpotatis
  • 2 stora finhackade lökar
  • 1-2 vitlök solo hackad
  • 0,5 msk olja
  • 1 msk curry
  • 7 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl mango chutney
  • 2 grönsaksbuljong
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • Färsk hackad chili efter smak (ca 1 st)
  • 2 burkar kikärtor
  • 1 dm purjolök hackad
  • 4 st morötter
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 dl belugalinser
  1. Skala morot och sötpotatis. Skär i lagom bitar för att äta i soppa, max 1×1 cm. Fräs i gryta med lite matolja.
  2. Hacka övriga grönsaker ovan och låt även det fräsa med sötpotatis och moroten. Låt även curry fräsa med i detta skede.
  3. Efter ca 10 minuter så häll i kokosmjölk, vatten, buljong, belugalinser och frysta ärtor och låt puttra i ca 30 min.
  4. Kolla att grönsakerna är mjuka och ”ätbara” och smaka av med salt och häll även i mango chutney.

img_3218

 

2 kommentarer Lägg till

  1. christelseidel skriver:

    Så bra att få lite tips på bra grönsaks och rotfrukts rätter. Gillar inte att behöva kasta de som blir över i grönsakslådan. Perfekt med lite nya smaker på soppan, grytan och långpannan. Tack!

    1. Åhhh kul att du läser bloggen trots långt uppehåll med inlägg fr min sida. Kram!

Lämna ett svar till christelseidel Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s