Frågor och svar – Anna B

Hur blir din livsstil mottagen av din omgivning? Jag kan ibland uppleva försök att föminska och förlöjliga framförallt mina kostval. Ett slags tvångsmässigt behov av att kommentera kesoburken varje gång den åker fram. ”Jaha, nu kommer kesoätaren” Den typen av kommentarer är ju oftast harmlösa men står ändå för någonting och blir tröttsamma i längden. Hur tacklar du det om du upplever samma sak?

Jag har en taktik som oftast fungerar men ibland får även jag pyspunka.. Min taktik är att sända ut en våg av ex positivitet som träffar20130129-182824.jpg andra människor före deras negativa känslor träffar mig. Jag har en teori att den som hinner sända ut en känsla FÖRST påverkar de andra..

Angående din fråga så beror det lite på sammanhanget. Ex sitter jag i ett ledningsmöte och jag halar upp mina färdigblandade kesella och frukt så försöker jag äta snabbt och osynligt och hoppas att ingen märker något. Om jag sitter i fikarummet och ALLA äter kanelbulle och jag äter kesella så blir det genast en mer hätsk stämning, då kan jag få förklara mig. Då brukar jag säga att jag inte tycker att det är värt att äta en kanelbulle, jag brukar mer nöjd och mätt med mina val. Jag klarar mig ganska bra men ibland blir det surt men jag tycker att många har annorlunda matvanor nuförtiden. En kille brukar äta salladsblad doppade i majonnäs, han säger att han äter LCHF:)

För några veckor sedan så kommenterade någon att jag var för muskulös på jobbet, då skrattade jag och kände mig stark. Jag insåg dock dagen efter att jag blivit sårad för jag hade inte T shirt på mig på säkert 2 veckor efter det… Plattbröstad och bredaxlad är kanske inget som killarna tycker är fint men det är den bästa versionen av mig som jag har och JAG ÄR NÖJD:) (men uppenbart lättsårad)

Jag tror att JAG har mer utmaningar med mitt sätt att äta än vad andra har jobbigt med mig, jag gillar inte att åka på konferens i 3 dagar med förbeställd mat mm. Jag vill ha bra val och ogillar starkt att behöva äta som alla andra, nuförtiden är jag rustad och har med mig bra val men det tog många år innan jag lärde mig.

Om jag bara höll tyst och gjorde mina val utan att någon märke något så skulle jag få flyga under radarn oftare, men när jag börjar fråga ex Vad blir det för lunch idag, så blir jag ”avslöjad”.

3 kommentarer Lägg till din

  1. Anna skriver:

    Bra inlägg! Jag tycker du är fin, du ska vara stöld över dig. Du är unik ❤ kram

  2. Tack fina Anna!!! Kram

  3. Anna B skriver:

    Tack för långt svar:) Du är så klok!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s