Fokus på februari

Jag tycker att det är trevligt att reflektera över mål och fokusområden med jämna mellanrum, och vad passar bättre än ett månadskifte?

En snabb rekapitulering av januari så har fokus varit på rehab-träning för axlarna och jag kämpar på.  Jag märker att när jag yogar så är axeln bättre men det känns inte märkbart bättre när jag kör styrketräning eller försöker ta av mig sport behå eller ta på mig jackan (det är nog de 3 jobbigaste sakerna med ont i axlarna..) Men det är i alla fall en liten förbättring och jag börjar vänja mig vid att ha tejpade axlarna eller vara ”stripe-ad” som maken kallar det.. 🙂 Upphottad Volvo 240 – typ? 🙂 Jag har varit snäll mot mig själv med mat och vila och rent allmänt kärleksfull. Om jag skulle stå naken framför spegeln så inser jag väl att jag har skavanker, en del som säkert går att fixa och hel del som helt enkelt är åren som går. Det kan vara svårt att stå länge och begrunda sitt utseende och sedan säga ”Jag är vacker” till spegeln om man inte tycker det, så  jag uppskattar tjejen som kom på ”Såhär ser jag ut idag”,  ett enklare sätt att acceptera sig själv.  Dock kan jag säga ” Jag älskar mig”, det ligger en finare och bättre värdering i HELA MIG och inte bara i det yttre…

Tillbaka till februari! Vad ska jag tänka på nu?
Träning: Jag kör vidare med nuvarande träningsupplägg men så fort axlarna blir bättre så ska jag dela upp kroppen ytterligare. 2 överkropp inkl mage, 2 ben/rumpa, 2 HIIT och 2 Steady state.
Kost: Äta mina ca 1900 kcal per dag på rätt sätt med fokus på ”clean eating”, skruva om det mer till ca 200 gram protein, 220 gram kolhydrater och 30-50 gram fett per dag (enligt Maria Mollstedts koncept). Inom detta konceptet ska jag ändå försöka hitta 100-200 fria kcal per dag som fortfarande ska ha rent innehåll, ex en kikärtsboll till kaffet eller dylikt.
Dricka ordentligt med vatten
Vila 2 dagar i veckan och stretcha/yoga för att bli mjuk i kroppen

30 kommentarer Lägg till din

 1. Annie skriver:

  Låter som ett genomtänkt och bra upplägg! Det är trist med axeln, men ibland måste saker bara få ta sin tid trots att man bara vill skynda på det. Förhoppningsvis blir det riktigt bra i slutändan om du gör alla övningar ch inte pressar axeln. Lider verkligen med dig!
  Kramar

  1. Tack Annie, jag är vid ganska gott mod, jag har hittat annat att fokusera på just nu:-) Härligt att du är piggare idag! Kram

 2. Jessica skriver:

  Vilket härligt inlääg OCH upplägg! Verkligen kul att läsa att du hittat ”rätt”! 🙂

 3. stepup2fitness skriver:

  God förmiddag Lotta!!! Så tråkigt att axeln inte vill läka, men som Annie skriver måste det få ta tid ibland. Fin planering för februari. Du har full kontroll 🙂
  Glad att du är snäll mot dig själv, kärleksfull…du har ju kört så tufft så länge.
  Hoppas du får en fin dag! Massor med kramar!

  1. Önskar dig härlig dag, också! Massor med kramar!!

 4. Karin skriver:

  Lotta, härliga ord! Bra att inte fokusera på det man inte är nöjd med, bättre att älska helheten!
  (är väl bäst att jag kommenterar lite nu och inte bara tjuvkikar… nu när vi har träffats. Annas lillasyster…)

  1. Roligt att se dig här, Karin:-) Tack för att du kom fram förra veckan:-) Ha det härligt!

 5. beatatjata skriver:

  Gillar verkligen planeringen! Hoppas att axlarna samarbetar snart, vet hur frustrerande det är att vänta in. Du kanske behöver äta anti-inflammatoriska jämt? Det har jag gjort större delen av mitt liv, dock inte nu. Kanske inte voltaren jämt men typ ibuprofen (jag har ätit Brufen i många år, numera Arcoxia vid behov – snällare mot magen). Något att diskutera med läkaren någon gång kanske med tanke på att du lätt verkar få inflammationer.

  underbart att du fokuserar på helheten, så tänker jag också. Inifrån och ut. Och du ÄR vacker, och grym och häftig och fokuserad och ursnygg! Tänker ofta på dina ord att vara generös mot sig själv – det blir mina ledord för det här året (ligger en månad efter i årsplaneringen eftersom jag avslutar nu i januari :-)).

  Nu blir det lunchpromenad i solsken med Bill i lurarna!

  KRAM!

  1. Hej Beata! Jag ska nog göra som du säger, köra en dikloflenak kur denna veckan och se hur det går, tack!! Mysigt med Bill! Jag ska på möte på annat kontor nu och ska gå dit, jag lyssnar på en jättebra mgmt bok just. Härligt!! Massor med kramar till bästa dig!

 6. Ann-Louise (N) skriver:

  Tycker inte alls du är någon Volvo 240 – mycket snyggare än så 🙂
  Så glad att du gillar dig själv, konstigt att det ska vara så svårt och nästan förbjudet att göra det…
  Låter som ett bra upplägg annars! Var rädd om axeln, hoppas den blir bra snart!!! Kram

  1. Tack Ann-Louise, det är svårt att älska sig själv och det är knappt ok på något sätt men att gå runt och INTE älska mig och INTE vara snäll mot mig, så kan man ju undra vem som ska älska mig då? Så skärpning på mig själv, vara snäll och go varje dag (nästan) Ha det härligt! kram

 7. Pia skriver:

  Tråkigt med axeln 😦 Jag har också blivit snällare mot mig själv. Om min vecka inte går tränings- eller kostmässigt som jag planerat så är det inte hela världen mera. Idag missar jag ett pass, måste gå och köpa ny tvättmaskin då vår gamla plötsligt gick sönder. Men, that’s life, det kommer nya dagar och nya pass 😉

 8. Pia skriver:

  Lagade förresten mellanmålskakorna idag. Goda! Hade ingen kanel hemma och så blev det tranbär istället för blåbär. Blev bra 🙂 Barnen gillade också.

  1. Härligt med kakorna, Pia. De är nästan farligt goda, tycker jag.. Skulle förmodligen kunna leva på dem ett tag:-) Härligt att du är snäll mot dig själv, det tog feedback från några bloggläsare att förstå att jag inte var det.. Intressant egentligen, hur svårt det är att genomskåda sig själv. Glad att du är go mot dig, vi får hjälpa varandra 🙂 kram och lycka till med tvättmaskinen! Jag ÄÄÄÄÄLSKAR tvättmaskiner 🙂

 9. HelenaE skriver:

  Just det ja, ny månad! Mitt fokus får bli yogan 🙂 Förstår vad du menade med det där ‘stressa för att hinna ta det lugnt’ och tycker du gör rätt som skippar det. Jag vet att jag har tid, det gäller bara att omfördela prioriteringarna lite. Har inte hunnit baka kakorna än, men grymt sugen! Yogaförbud från naprapaten idag= tid över för bakning?! 🙂

  1. Glad att du får in yoga och allt, Helena, jag skulle också vilja men just nu får detta räcka. Kanske när det blir ljusare? Hoppas att du njuter av kvällen! Kram!!!

 10. Louise skriver:

  Hoppas verkligen att axeln blir bättre snart! Inte hjälpte jag heller som höll upp dem hela tiden i onsdags…
  Mycket tankvärt det här med att älska sig själv. Det finns nog ingen man är så elak mot som sig själv!
  Lovar här med att vara snällare mot mig själv!

  Kram

  1. Härligt Louise, nu ska vi vara snälla mot oss själva. Massor med kramar till fina vackra dig (både in- och utsidan..) Kram!

 11. Emma L skriver:

  Vad klok du är och vad klokt du skriver. Är så glad för din skull att du inte glömmer dig själv. Du är så otroligt stöttande mot hela din omgivning. Även Lotta behöver Lotta-kärlek! Kram

 12. carinni skriver:

  I ❤ U 2 🙂

 13. Maria Mollstedt skriver:

  Vilken skön reflektion i denna utseendefixerade värld 🙂 Så lätt att fastna i enbart kost och träningsdialoger med risk att glömma det som verkligen betyder ngt. Tack!!
  Låter inge vidare med den där axeln, hoppas att den rättar sig till snart 🙂

  Ha en bra kväll!!

  1. Tack Maria!! Jag är sååå glad att du börjat blogga!! 🙂 Kram på dig nya kompisen!

 14. Trillingnöten skriver:

  Låter som en suprbra plan!! Du är grym på att planera!

  1. Tack Trillis 🙂 Läste roligheter på din blogg:-) Kram!

 15. Maria S skriver:

  Lotta du är så klok, jag får igång en hel del tankar när jag läser de här inläggen, tack!
  Kram till dig!

 16. Massor med kramar Maria!!

 17. supershero skriver:

  heja februari! 🙂 Kan ju inte bli annat än bra!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s