Gratinerad torsk med räk/dillsås

När man vill laga snabb och god mat så är detta ett bra tips, jag ska vara ärlig och säga att det blir mycket godare med färsk fisk än fryst.

  • 7-800 gram färsk vit fisk, tex torsk
  • 1 förpackning Abba Räk & dillsås
  • 1 förpackning färska champinjoner
  • Olivolja
  • Riven ost
  • Potatis
  • Salt och svartpeppar
  • Sallad som passar dig

Koka potatisen, jag kokar med skal för de lossnar ändå när jag pressar potatisen så då är det enklare:)

Smörj gratängformen med lite olivolja. Salta och peppra torskfilé på båda sidor, gärna frikostigt med salt.

Svamparna låter jag vara odelade i ena änden av formen, jag täcker dem INTE med räksåsen (den kommer att nå dit ändå under gratineringen om du inte har för stor form). Jag saltar och peppar även dem och har pyttelite olivolja på dem.

Som grönsaker till maten brukar jag lägga in frysta buketter av blomkål och broccoli längs övriga sidor av formen, idag var det blomkål.

Klicka ut såsen på fisken (bara på fisken), och tillsätt den rivna osten. Är det lite festligt så blir det ngn stark ost tex Västerbotten men för vanliga dagar så kör jag 10% riven ost.

Kör in formen i ugnen i 210 grader i 30-45 minuter. Pressa potatisen och NJUT!

Kommentera gärna :-)