Lite nyttigare version av pannkakor

Ikväll har familjen önskat pannkakor. För att inte få blodsockret att rusa så använder jag dinkelmjöl fullkorn och byter ut 25% av mjölet mot BakePro. Fördelen är då att man får högre proteinhalt = mindre blodsockerhöjning & längre mättnadskänsla. http://www.dalblads.se/eshop/category35/article25.aspx
Pannkaksrecept för kvällen:
1 dl BakePro
1 dl Dinkel fullkorn
1 dl Dinkelsikt
2 ägg
…6 dl lättmjölk
0,5 tsk salt

Jag låter smeten svälla i någon timme eller två före stekning. Jag steker såklart i Cocosa. Eftersom de är nästan lika goda tinade så gör jag tredubbelsats och fryser in portionspåsar till sonen för mellis/utflykt/frukost mm.

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s