Hemmagym

En härlig fd jobbarkompis ringde nyss och frågade vad han skulle köpa om han skulle börja att träna hemma. Jag tänkte att det kanske intresserar fler så jag lägger upp min text här:)

Min bästa kompis är min crosstrainer som ni ser nedan och på länken här:  http://www.tunturi.com/products/item/17/c80/

Om jag inte hade några saker och ska börja köpa nu så hade jag köpt följande i steg 1:

 • Kettlebells (upp till 12 kg kan du köpa på Rusta och sportbutiker men över 16 kg köper du på länken nedan) Jag hade börjat med en 8 kg och 12 kg om jag vore du MEN jag vet inte hur bra tränad du är. Min man kör med 8, 12, 16 kg. Vi har alla vikter mellan 4-24 kg (det finns bara vissa viktklasser) Jag kör armövningar med 6, 8 kg och axlar 12, 16 kg och ben med 16 och 24 kg. MEN det är lite overkill faktiskt.. Mina bästisar lever längre på 8 och 12 kg.
 • Yoga matta
 • Pilatesboll
 • Crosstrainer

I steg 2 hade jag köpt:

 • Träningsbänk – lutbar
 • Skivstång med lösa vikter
 • Hantlar med samma lösa vikter som skivstången

Övriga saker i mitt gym som inte nämnts ovan:

 • Löparband
 • Redcord (finns billigare versioner som heter TRX och andra liknande)
 • Lutad magbänk (används aldrig längre)
 • Boxhandskar och mitsar
 • Magrullare (vad det nu kan heta:-))
 • Balansbräda
 • Skumrulle för massera rygg själv
 • Gummiband och valslides (för hotell träning)
 • + lite annat smått och gott som piggat upp mig när jag behöver förändra träningen lite:)

http://www.tunturi.com/products/item/17/c80/

Återförsäljare: http://www.tunturi.com/resellers/

Här köper jag kettlebells: http://www.kettlebells.nu/

4 kommentarer Lägg till din

 1. Therese skriver:

  Oj vad grejer du har! Du skulle ju nästan kunna öppna ett eget gym och ta betalt. 😉 Kan du inte lägga ut bilder någongång? Vi ska bygga ett garage och jag ska få en del däri för att kunna ha ett hemmagym. 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Klart jag kan lägga ut lite bilder men det ser inte så roligt ut för jag har ett jääääättelitet rum men det funkar kanon för mig:)

 2. Vinter12 skriver:

  SOS jag behöver din hjälp kära du, ett litet träningsprogram som jag kan köra i veckan, får inte ta så mycket tid. Söndagarna går jag på pass/power glowes step, 60min, försöker också gå på torsdagar om jag hinner med, då är det box. Har du lite tips på hur jag kan få bort min badring runt magen osv, du vet ju hur jag ser ut;) ❤ Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Ok, jag mailar dig:)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s