Vardagslasagne (nyttig alltså)

4 personer vuxna

600 gr nötfärs 10%

2 skalade och hackade i småbitar morötter

2 stora hackade gula lökar

2 köttbuljong

1 vitlöksklyfta finhackad

1 krossade tomat

3 msk tomatpuré

Gärna hackad persilja, salt och svartpeppar. Låt det puttra i 60 minuter.

Till lasagne formen använder jag totalt 6 st fullkornsplattor, 500 gr minikeso, 1 dl 4% grädde och 1 dl parmesan ost. (De sista två blandas)

Lägg ut lite köttsås så att det täcker botten på formen, lägg över 2 st lasagneplattor. Klicka ut keso, gör ytterligare 2 lager och avsluta med köttsås, keso och allra sist så hälls ost/gräddblandningen ut över hela. In i ugnen i 45 minuter på 200 grader.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Jag gör en variant där jag mixar keso med vatten och dijonsenap och timjan. Sjukt god smak som genomsyrar hela lasagnen!

    1. fokuseradenergi skriver:

      Kanske du bloggar det receptet och lägger upp så får jag läsa :-)?

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s